Aktivitetslegetøj til børn

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Aktivitetslegetøj til dine børn, er legetøj der støtter børnenes udvikling. Her er der tale om både den psykiske og fysiske udvikling.

Psykisk, hjælper aktivitetslegetøj dine børn med at finde en rød tråd i livet. Dette kan være som det meget velkendte aktivitetslegetøj hvor dine børn har nogle figurer og en kasse børnene kan putte figurerne i. Her skal det være den rigtige figur i kassens rigtige form, ellers kan den ikke puttes i kassen. Netop dette aktivitetslegetøj, er specifikt til den psykiske udvikling. Det giver børn en idé om hvordan former hænger sammen og vil potentielt give barnet en mening med at sokkerne skal på fødderne.

Aktivitetslegetøj der styrker dine børn på det fysiske plan, er der altså ikke tale om decideret træningsredskaber. Her er der tale om to forskellige typer af motorikker, hvor den vi vil beskæftige os med er grovmotorikken.

legetøj til at styrke dit barns grovmotorik, er det der de bevægelser som kræver at hele kroppen er med på én gang. Dette vil sige aktiviteter der indebære at gå, løbe, kravle, kaste, sparke mm.

Der er rigtig meget legetøj til at styrke dine børn psykisk og fysisk, men det kan også være svært at finde ud af hvornår noget aktivitetslegetøj er velegnet til dine børn i henhold til deres alder.

Se også: Sådan køber du sikkert legetøj til børn

 

Indtil 1 års alderen

motorisk udviklende legetøj

Indtil dine børn bliver 1 år, sker der utrolig meget læringsmæssigt hos dem. Starter vi med de første 3 måneder, altså nyfødte, så er det bedste aktivitetslegetøj her, de helt simple ting. Det kan være bøger der folder sig ud på hver side, uroer i enten pangfarver eller blot i sort og hvid, bjælder og klokker eller et sjovt aktivitetstæppe til babyen. Her er der fokus på at barnet kender til farver og deres nuancer, samtidig med at der også er fokus på alverdens forskellige lyde.

Når dine børn er mellem 3 og 6 måneder gamle, er de nu blevet i stand til at reagere og opfatte lyde, farver og bevægelser. Det sker hurtigt at dine børn bliver mere selvstændige, hvilket er grunden til at de nu skal bruge aktivitetslegetøj med variation. Dette kan være en rangle med flere lyde, tøjdyr med funktioner eller lignende.

Dine børn i 6 til 9 måneders alderen har nu lært at kontrollere lyde og bevægelser. Her kan de godt gentage de bevægelser de lige har gjort, hvilket gør at de nu skal have lære at bruge begge hænder på samme tid. Her kan de have 2 forskellige aktivitetslegetøj i hænderne og vil så finde ud af at ting ikke nødvendigvis hænger sammen. Det er i denne alder at sovedyr, paprør og ikke mindst bare emballage er eksempler på fremragende aktivitetslegetøj.

De sidste 3 måneder af det første år for dine børn, er der atter nyt aktivitetslegetøj der bør tages i brug. Nu er dit barn blevet meget nysgerrig, så legetøj der afgiver en lyd ved leg, kasser og dåser der kan åbnes og lukkes, billedbøger og bolde, er ideelle.

Se også: Guide til den perfekte børnecykel

 

Fra 1 til  år

hvad ønsker en 2 årig sig

Inden dine børn bliver 2 år, er de i stand til at sparke til en bold. De udforsker alt hvad de kommer i nærheden af og bør nu udsættes for aktivitetslegetøj der viser effekten af tyngdekraften. Tykke farver, papir, en skov og en spand er aktivitetslegetøj der vil styrke intelligensen af dine børn både fysisk og psykisk.

Fra 2 til 3 års alderen er det på tide at dine børn finder ud af at der findes noget der er rigtigt og noget der er forkert i denne verden. Her når vi til aktivitetslegetøj som byggeklodser, fingermaling, instrumenter, sandkasser og gynger.

Det sidste år i denne periode, skal du ikke være forvirret hvis du pludselig kan se forskel på kønnene af dine børn. Her kan pigerne godt lide de normale pigeting som at synge og tegne, hvor drengene er mere flyvske i deres leg. Her vil det bedste aktivitetslegetøj faktisk være noget rollespil med dine børn.

 

Lige til sidst

Aktivitetslegetøj til børn er det der danner vores intelligens. Jo hurtigere vi er til at lære som børn, jo mere når vi at lære – det giver sig selv. Langt det meste legetøj kan bruges som aktivitetslegetøj på den ene eller anden måde, men selve fidusen er hvornår de skal bruges i hvilken alder. Hvis junior ikke får leget med andet end tøjdyr eller rangler siden han var et halvt år gammel, jo langsommere kommer han i gang med alt det andet.

Det bedste du kan gøre overfor dine børn, er at aflæse deres behov så godt som muligt. Vær ikke bange for at udfordre dem.

Gav indholdet dig svar?
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Skriv en kommentar

Sending