Babybadekar test med de bedste modeller

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Det bedste babybadekar? Der findes mange forskellige modeller hvor du finder foldbar, firkantet, runde, blød eller hård materiale og kommer i vidt forskellige priser.

Det kan være en prøvelse at skulle bade babyen første gang helt ligesom pottetræning på en potte og lignede. Og det er selvom babyen ligesom stort set alle andre børn, vil elske at bade. Men det kræver dog, at du finder det rigtige badekar ud fra de rette betingelser.

Her på Morsunivers finder du ideer til forskellige typer, der er velegnet til at få badet barnet. Her kan det være de de store, små eller fleksible badekar til børn, der er velegnet til jeres situation.

 

3 gode badekar til babyer og børn

Køb det populære badekar i forskellige farver

Flexi bad

Køb badekaret du kan bruge op til 8 år

BiBaBad bad

Brug det runde badekar i højden

Stokke badekar

 

Hvad er vigtigt ved et babybadekar?

Køb det rette udstyr til babyens badning

Hvad er nødvendigt i forhold til et godt badekar til din pige eller dreng? Her er sikkerheden selvfølgelig det primære frem for f.eks. om badekarret tager sig godt ud på bade- eller babyværelset.

Siderne på badekarret skal være faste når der kommer vand i, så de ikke bevæger sig. Derfor er et godt hårdt materiale vigtigt. Kanterne på badekarret skal være runde så det er behageligt både for baby og dig. Her opfylder de foldbare Stokke eller Flexi babybadekar dette, også selvom at du kan folde dem sammen.

Der findes typer af badekar med indbygget badetermometer, som kan være en ganske fin ide. For du kan med fordel bruge et badetermometer så den lille får rigtig temperatur uden at brænde eller fryse sig.

En indsats er ikke nødvendigt, hvis du har badekarret på stativ. Men hvis det f.eks. står på gulvet i brusekabinen kan det være ret hårdt for ryggen at holde babyen. Her kan indsatsen være god, men ellers er det ligegyldig.

En bundprop kan også være ”nice to have” men er ikke en ”need to have” ting. Det kan dog gøre tømningen af badekarret nemmere, og alle babyer kan drukne på meget få centimeter, så det gælder om at få tømt badekarret lige efter badet.

 

Placering af badekarret?

Det er hyggeligt at bade babyen, men det er dog også arbejde som kræver en god arbejdsstilling, for du skal holde barnet i din favn. Her vil den rigtige arbejdshøjde enten på et bord eller stativ være den optimale arbejdshøjde for dig.

 

Hvor skal badekarret stå?

Lidt ligesom puslebord og lignede, får du den bedste arbejdsstilling, hvis du støtter dit barn i din favn og badekarret står i et stativ eller på et bord.

Når barnet bliver stort nok til at kunne sidde selv, skal badekarret altid stå på gulvet. Her gælder det som om at du altid er opmærksom og indenfor gribe afstand.

 

Udvalg af de bedste badekar til den lille

Her finder du et udvalg af de bedste modeller i priser fra 50 – 500 kr.

 

Stokke Flexi Bath, foldbart badekar

Køb det foldbare badekar på tilbudEt noget dyrere men også i en helt anden og bedre kvalitet, er det foldbare Flexi badekar til baby og børn.

Badekarret kan klappes sammen efter brug, hvilket er super smart. Med tiden vil denne funktion dog blive noget slidt, og badekarret bliver nemmere at have stående udfoldet end klappet sammen – med mindre det kan stå i spænd.

Det er dog nok det badekar, som du/i bliver mest glad for. Badekarret kan bruges fra babyen er født til han/hun bliver 5-6 år alt afhængig af hvor meget barnet vokser. Det er et kvalitets stempel, som gør prisen på 300,- kr. ganske acceptabelt. Undertegnet kan dokumenter at netop dette blå badekar har en levetid på op til mindst 5 år og stadig være et aktiv for barnet.

Badekarret står helt stabilt under brug, hvor siderne er stærke også selv om det er foldbar. Virker fint med indsats som står sikkert i karret, men om du vil bruge 119 kr. på en indsats eller ej, skal du selv beslutte.

 • Foldbart (nemt at tage med ud)
 • Materiale: Polypropylene og Thermoplastic
 • Uden sundhedsskadelige stoffer
 • Vinder af forskellige priser
 • Mål foldet ud : 67x39x 24 cm.
 • Mål sammenfoldet : 67x8x24 cm.
 • Rummer 39 liter.
 • Farver: Blå, hvid, pink & transparent
 • Pris: 319,95 kr.

 

 

Badebalje fra Doomoo

godt badekar bedst i testEn noget anderledes type badekar kan være denne Doomoo badebalje. Den kan bruges op til barnet er ca. 1½ år gammel. Det der gør baljen populær blandt mange, er den ergonomiske form hvor den er højere i den ene ende. Her kan babyen sidde i fosterstilling og have kontakt med bunden hele tiden og samtidig få støtte til hovedet.

Modellen kan måske give en bedre siddestilling for babyen, men rent funktionsmæssig er den hverken dårligere eller bedre end de andre modeller. En fordel ved denne er dog, at du slipper for at tænke over om du skal købe en badestol eller ej.

 • Ergonomisk god for babyen
 • Materiale: Plast
 • Diameter: 41,5 cm.
 • Højde: 36 cm. højeste sted / 26,5 cm. laveste sted
 • Fra 0 mnd. til 18 mnd.
 • Giver vandbesparelse på grund af badebalje formen
 • Pris: 248,- kr.

 

 

BiBaBad Flexi badekar

Køb det store badekar til børnHvis du er på udkig efter det lidt mere langsigtet udstyr, vil Flexi badekarret kunne bruge af børn fra 0 til ca. 8 år.

BiBaBad Flexi badekar er velegnet til jer der har eller påtænker flere børn. Så kan søskende nemlig klare badet samtidig, da badekarret er dejligt stort og kan samtidig justeres fra 60 til 80 cm. efter behov(kommer også i 80-100 cm. model eller 70-90 cm. model).

Modellen er dejlig nem at tømme da den kommer med en praktisk bundprop.

 • Kan justeres fra 60-80 cm.
 • Bundprop
 • Pose kan vaskes i vaskemaskine
 • Kan bruges udendørs f.eks. om sommeren på de varme dage
 • Kan klappes sammen
 • Skridsikker bund uden vand
 • Pris: 1.200,- kr.

 

 

Lätssam badekar (Hvid eller grøn)

Køb et billigt babybadekar til den lilleDen billigste model kan du købe til 49,- kr. i Ikea. Du finder lignede modeller i Jysk, Bilka, Babysam m.m.

Badekarret står fast da det kommer med skridsikker materiale på undersiden. Modellen har også grøn skridsikker gummi i bunden der ikke er kønt, men dog effektivt.

Badekaret vejer ikke meget, men fylder en del i sin kompakte hårde plast. Kommer i ufarligt plast og er nem at gøre rent.

 • Materiale: Propenplast
 • Mål: 45x28x75 cm.
 • Vægt på 1.19 kg.
 • Pris: 59,- kr.

 

 

Badekar udstyr

Der findes forskelligt udstyr til badebadekar som ikke er nødvendigt for at bade den lille, men måske kan være ganske behageligt at have. Noget af udvalget der kan hjælpe med badningen er:

 • Badestol til badekaret: En badestol hjælper med at holde babyen der ikke kan sidde selv, og frigør dine hænder til at vaske. Stolen kan fastgøres til bunden med sugekopper, så den står fast. Om den er nødvendig kan diskuteres. Men den kan hjælpe; Men skal ikke misforstås med, at du kan gå fra babyen fordi han/hun sidder i stolen.
 • Badetermometer: Et termometer er praktisk så du kan være sikker på en badetemperatur omkring 37 grader. Køb et smart termometer som f.eks. et bade- eller pandetermometer der giver signal hvis temperaturen bliver for lav eller høj.
 • Badelegetøj: Legetøj er som sådan ikke tilbehør til et badekar, og så alligevel. Det gør nemlig badetiden sjovere for den lille og noget der aktiverer ham/hende – Find inspiration ved Sundleg her
 • Badekar stativ: Et badekar stativ kan være en god ide. Det kan give en god arbejdshøjde hvis du ikke har et bord eller vil sidde på gulvet i brusekabinen.
 • Skridsikker bademåtte: Alt afhængig af hvilket badekar du vælger, kan det smarte tilbehør være en skridsikker bademåtte til den glatte bund – Find bademåtter ved Babytorvet her

 

Hvordan bader du babyen i badekar?

Dit barn skal være mæt og veltilfreds når du putter ham/hende i badet. Her er det perfekte tidspunkt når barnet er udhvilet og mæt for at badet bliver succesfuld.

De første par gange vil babyen nok finde det mærkeligt at komme i badekarret. Men det vil gå hurtigt over. Hvis din baby ikke virker til at have lyst, så tag ham/hende op igen og vent par dage, hvor du prøver på ny.

 

Hvad du skal bruge for at bade babyen?

Du skal kun bruge disse ting for at bade ham/hende:

 

Vand temperatur?

Badevandet skal være kropstemperatur hvilket vil sige ca. 37 grader varmt. Her kan du mærke efter med albuen eller købe et termometer.

 

Babybadeolie?

Forberedelse af badevandet kræver kun den rette temperatur og måske tilsætte lidt uparfumeret babyolie. Olien er det eneste nødvendige for at gøre babyen blød og ren.

 

Badningen

Hav de nødvendige ting indenfor rækkevidde af badekaret inden du går i gang.

Når du sætter babyen ned, så hold den ene arm under hans/hendes hoved, så du har et stabilt greb.

Vask barnet hvor du kan starte med øjnene, ansigt, ører og diverse kroge og folder hvor der samler sig snavs. Brug en meget blød hånd med vand til at gnide hovedbunden.

Inden du er færdig, så vær sikker på at du har vasket barnet over det hele så der er helt rent.

Husk at tør babyen grundigt under hudfolderne.

Gav indholdet dig svaret?
Sending
User Rating 5 (2 votes)

Skriv en kommentar