10 gode pusleborde og kommoder

Når der kommer en lille ny, bliver livet helt anderledes (og fantastisk). Tiden sammen med den lille baby er magisk. I starten er det de basale behov hvor mad, badetid og pusletid tager det meste af den vågen tid. Og det kræver selvfølgelig babyudstyr som barnevogn, babyalarm, tremmeseng, badestol og meget andet såsom et puslebord.

Du finder forskellige typer af pusleborde. Du kan købe væghængte puslebord, puslekommode og de mere almindelige borde med plads til plejen af lille. For at give dig et nemt overblik over mulighederne, har vi her fundet et udvalg af de bedste/populære muligheder til den søde stund med den lille ny dreng eller pige. Brug inspirationen nedenfor til at finde et bord der passer dit behov i forhold til økonomi, plads og hvordan du fysisk bedst kan stå i 2020.

 

Linea by Leander puslebord

køb testvinder puslebord til boligen

Forhandler Totalpris Læs mere
2.745,00 Find her
2.995,95 Find her
2.999,00 Find her
2.999,00 Find her

Leander puslebord i det tidløse og enkle nordiske design er en populær løsning til badeværelse, soveværelse eller børneværelset.

Modellen kommer i bøg, eg eller hvid farve som giver mulighed for at tilpasse din stil i hjemmet. Leander der er kendt for den testvindende Leander seng og andet udstyr til børn, laver møbler i høj kvalitet, sikkerhed og design.

Puslebordet ligner ikke mange andre modeller, men giver udover det flotte design, også et rummelig og praktisk bord til plejetiden. Du finder som sagt modellen i tre forskellige farver, hvor prisen ligger i den høje ende hos diverse forhandlere som Babysam, Ønskebørn, Coop, Ilva, Jollyroom, Bilka m.m.

Bordet er med justerbar højde i to forskellige højdeindstillinger. Det giver mulighed for at tilpasse bedst muligt, så du ikke får ondt i lænden i samværet med babyen.

Designet byder på to hylder under puslepladsen, hvor du kan opbevare bleer, vaskeklude, vaskebalje m.m. Du får en puslepude med til Linea by Leander puslebordet. Kombiner puslebordet sammen med andre Leander børnemøbler.

 • Farve: Eg (findes også i bøg eller hvid)
 • Materiale: Eg (findes også i bøg)
 • Størrelse: 91/96 x 66,7 72,5 cm
 • Vægt: 20 kg
 • Puslehynde: Skum

 

 

Hoppekids Isabella puslekommode

køb populær puslekommode i coop

Forhandler Totalpris Læs mere
1.575,00 Find her
1.698,00 Find her
1.759,00 Find her
1.759,00 Find her

Hoppekids Isabella puslekommode kommer i stilren hvid design der kan passe ind i de fleste hjem.

Du får et solidt puslebord med opbevaring i form af store skuffer og hylde nederst. Flot og tidløst design med aftagelig pusleplade så du kan bruge møblet som funktionel kommode, når barnet ikke skal pusles om mere.

Opbevaring af diverse udstyr som klude, creme, bleer, body og andet i skufferne er ganske praktisk. Når du står og skal skifte barnet, hvor der måske er kommet savl og gylp på barnets body, er det rart at du har skiftetøj og udstyr lige ved hånden. Helt ligesom hylden nederst kan opbevare kurve, balje, de mange pakker bleer eller måske med affaldsspand/blespand som dog plejer at stå på gulvet ved siden af.

Fremadrettet er Isabella modellen fra Hoppekids velegnet til brug som kommode på børneværelset.

 • Materiale: FSC certificeret fyrretræ & MDF
 • Farve: Hvid
 • Mål: 104 x 79 x 68 cm
 • belastning: 40 kg
 • Vægt: 28,5 cm

 

 

Roba Væghængt puslebord

køb bøgetræ puslebord til væg

Forhandler Totalpris Læs mere
1.499,00 Find her

Hvis du ikke ønsker et bord eller kommode, er et væghængt puslebord til f.eks. badeværelset det oplagte valg. Og her er dette puslebord i natur fra Roba et populær valg blandt mange forældre.

Roba væghængt bord er med enhåndsbetjent åbne- og lukkefunktion, da du ofte står med babyen i armen. Det er en lille detalje som vi ofte tager for givet, men dog dejlig brugervenlig detalje der gør hverdagen nemmere. Helt ligesom den praktiske løsning til væggen kommer med med små hylder til opbevaring af vådservietter, bleer eller andet.

Brugervenlig, funktionel og flot design i natur farve i en størrelse der fylder 85 x 49 x 17 cm i lukket tilstand. Med til klapsammen puslebordet fra Roba medfølger der en puslehynde med kant.

 • Farve: Natur
 • Materiale: Krydsfiner
 • Størrelse: 85 x 49 x 17 cm
 • Vægt: 5 kg
 • Usamlet

 

 

Flexa baby puslekommode

køb den populære Flexa puslekommode i hvid

Forhandler Totalpris Læs mere
3.948,00 Find her
4.181,00 Find her

Flexa der er kendt for stilrene og robuste børnemøbler som den populære Flexa seng, har også fremstillet denne fleksible puslekommode. Du får et stilrent design med en pusleplade der kan roterer 90 grader. Det giver dig god mulighed for ordentlig indretning i forhold til brug.

Flexa kommoden kommer med hele 3 soft-close skuffer og en hylde. Det giver dig god mulighed for at opbevare alt udstyr og tøj til den lille dreng eller pige. Det er rart at have tingene ved hånden når den lille skal have skiftet ble og tøj. Den store ulempe ved dette møbel er prisen. Flexa puslebordet kommer nemlig i den høje prisklasse.

Hvis du ønsker kvalitet og klassisk skandinavisk design, er Flexa med denne kommode i bøgetræ blandt favoritter. Kommodeben er justerbare og møblet er TÜV testet.

 • Materiale: Bøg, MDF
 • Størrelse: 96 x 72 x 43,5/72 cm
 • Drejelig pusleenhed
 • Justerbare kommodeben

 

 

Leander puslebord med hynde

køb praktisk puslekommode med plads

Forhandler Totalpris Læs mere

Leander puslebord som adskiller sig en del fra andre modeller med sin buet form. Bordet er rummelig på pladen til plejetiden, hvor kommoden indeholder en skuffe og en hylde/rum bag lågerne til organisering af skiftetøj, vaskefad, klude og andet udstyr.

Det moderne design med de bløde former er fremstillet i formspændt bøgetræ med vandbaseret lak. Højden er justerbar og ganske god til få god kontakt til den lille. Kommoden er robust med en samlet vægt på hele 45,8 kg, så den vælter ikke lige.

Der medfølger en coated bomulds puslepude i størrelse 69 x 50 x 6,5 cm. hvor betrækket kan vaskes ved 40 grader.

Du skal købe denne model for sit elegante design. Kommoden har prisen som den store ulempe, helt ligesom modellen fylder ret meget, så pladsen skal også være til rådelighed. Du finder også denne buet puslekommode i hvid farve hvor prisen dog er højere.

 • Farve: White wash bøg
 • Materiale: Formspændt bøgetræ
 • Størrelse: 105 x 72 x 72 cm
 • Vægt: 46,5 kg

 

 

Hoppekids Ida Marie puslebord

køb billig puslebord med hjul

Forhandler Totalpris Læs mere
289,00 Find her
598,00 Find her
619,00 Find her
619,00 Find her
649,95 Find her
689,00 Find her

Hoppekids skaber stilrene møbler til en god billig pris i forhold til mange konkurrenter. Og i Hoppekids kollektionerne finder du dette Ida Marie puslebord der ligger i den billige prisklasse.

Billigt puslebord med god plads til puslehynde og to hylder. Her kan du have opbevaring med et par søde fletkurve til puslebord. Helt ligesom du kan købe tilbehør som forhæng der kan skjule siderne på bordet.

Når barnet ikke skal pusles om mere, kan du fjerne puslehynden og bruge puslebordet som opbevaring af legetøj og andet.

Praktisk puslebord med hjul der nemt kan flyttes rundt ved at løfte op i den ene ende, og køre med bordet da der sidder to hjul i den anden ende.

 • Farve: Hvid
 • Materiale: fyrretræ, MDF
 • Størrelse: 84 x 56 x 73 cm
 • belastning: 40 kg
 • Vægt: 9 kg
 • Usamlet

 

 

Babytrold væghængt puslebord

køb det billige væghængte puslebord

Forhandler Totalpris Læs mere
998,00 Find her

Babytrold puslebold til væg kommer med en hylde til diverse remedier og kommer med Babytrold pusleunderlag.

En væghængt model i enkel hvid design som sammenklappet, har en dybde på 11 cm. Modellen er ikke egnet til offentlig anvendelse. Puslebordet har en egenvægt på 13 kg og kan klare en maksimal vægt belastning på 15 kg.

Du får en praktisk arbejdsplads til badeværelse, soveværelse eller børneværelse, hvor bordet ikke fylder meget når klappet sammen. Helt ligesom med alle andre modeller vil det være oplagt at købe en sød uro til puslebord med musik eller uden.

 • Farve: Hvid
 • Størrelse: 80 x 54 cm
 • Puslehynde mål: 68 x 51 cm
 • brugervægt: 15 kg
 • Vægt: 13 kg

 

 

Nathi puslebord

køb væghængt puslebord til badeværelse fra byNO

Forhandler Totalpris Læs mere
3.798,00 Find her

Nathi puslebord fra svenske byNO er fremstillet i formpresset bøgetræ i et klassisk skandinavisk design. Modellen findes i bøg som vist på billedet, men kan også købes i hvid eller mahogni farve. Med det væghængte puslebord medfølger der en råhvid puslepude.

Holdbar CEN 12221 godkendt puslebord der kan klare en belastning op til 50 kg. Puslebordet vejer lige omkring 6 kg og en dybde på 18 centimeter foldet sammen. Når du folder pulsebordet ud, finder du to hyldekanter til at stille vådservietter, cremer og andet.

Den medfølgende puslepude i bomuld og polyamid kan vaskes ved 60 grader i vaskemaskinen. Kombinerer puslebordet med andet udstyr fra byNO som bledispenser i samme serie.

 • Farve: Bøg
 • Materiale: Formpresset bøg
 • Størrelse: 52 x 87 x 76 cm
 • Puslepude: 95% bomuld, 5% polyamid
 • belastning: 50 kg
 • Vægt: 6 kg

 

 

Baby Dan Karla væghængt pusleplads

brug et billig puslebord til at hænge på væggen

Forhandler Totalpris Læs mere
949,95 Find her
998,00 Find her

Væghængt sammenklappeligt puslebord i en kompakt og smart størrelse til mindre plads. Når puslebordet er foldet sammen, fylder det 15 cm i dybden på væggen. Og med den hvide farve går pladen i med væggen de fleste steder.

Du får en billig og praktisk løsning til lige under 1.000 kr. med denne væghængte pusleplads fra Baby Dan. Modellen kommer med hyldeplads til opbevaring af cremer, klude og andet nødvendigt til bleskift.

Baby Dan der fremstiller udstyr til børn som juniorsenge, klapvogne, højstole, autostole, voksi, gåvogne, uro, hoppeko og stort set alt andet til børn, kommer i gode fornuftige priser der ofte hører til i den billige prisklasse. Og dette gør sig også gældende for dette vægpuslebord der kan tåle en belastning på 15 kg.

 • Farve: Hvid
 • Materiale: New Zealandsk fyrretræ
 • Størrelse: 80 x 58 x 55 cm
 • belastning: 15 kg

 

 

Ollie’s Out puslebord

køb den stilrene kommode og pusleplade

Forhandler Totalpris Læs mere
5.965,00 Find her
5.965,00 Find her

Ollie’s Out puslebord kommer i et unikt og elegant design. Materialet er i genbrugt krydsfiner, coated med egetræsfiner og malet med certificeret organisk vandbaseret maling. Du finder modellen i milky eller chocolate farve. Sikkerheden er god i forhold til afrundende hjørner og stabilitet.

Du får et puslebord i den dyre prisklasse med unik design. Selv om modellen er dyr, så er den også ganske praktisk i forhold til pusletiden.

Du får et møbel med skuffe og hylde til opbevaring af de nødvendige ting til bleskift. Og når babyen får en alder hvor bleskift ikke er nødvendig mere, kan du tage de øverste kanter til puslepuden af, og du har et flot møbel til opbevaring af barnets ting eller andet.

Bordet måler 59 x 72 x 98 cm med en god arbejdshøjde.

 • Farve: Hvid
 • Materiale: Træ
 • Størrelse: 59 x 72 x98 cm

 

 

Nødvendig?

køb de stilrene baby møbler til hjemmet

Har du brug for et puslebord eller ej? De fleste kan godt skifte ble på almindelig kommode, bord eller gulv. Men puslebordet gør livet nemmere for dig i forhold til arbejdsstilling men også i forhold til organisering og have remedierne til pusleplejen indenfor rækkevidde.

Det er hårdt for ryggen at skifte blev på f.eks. gulvet. Det kommer selvfølgelig an på højde, fysisk formåen og alder. Helt ligesom det er dejligt at have tingene til bleskiftet samlet. Den store ulempe ved pusleborde er selvfølgelig prisen og levetiden. For helt ligesom med en babylegetøj, Brio gåvogn, babydyne, babyhåndklæder, vugger og andet, bliver tingene eller legetøjet kun brugt i en begrænset levetid.

 

Hvordan finder du en god puslekommode/bord?

Som du kan se med de viste modeller, findes der mange forskellige typer og modeller af pusleborde. Og hvad skal du kigge efter for at finde det rigtige til dit/jeres behov?

 • Sikkerhed: Sikkerheden er selvfølgelig det vigtigste. Pulsepuden skal ligge sikkert uden at kunne ryge udover siderne. Her er hævede sider på puslepladen obligatorisk, også selv om du selvfølgelig aldrig skal lade den lille ligge alene uden altid at have en arm på barnet. Puslebord med hjul skal også være sikkert, helt ligesom med badekar eller hylder over puslebord skal være sikkert i forhold til babyen.
 • Højde: Det gælder om den rigtige arbejdsstilling især hvis du er høj. Møbler er i standard mål, hvor 195 cm. højde betyder at du altid skal bøje dig. Her vil justerbar højde som du finder i mange mærker som Stokke, Cam Cam, Troll, Brio, Vegga, Hensvik, Kili, Bekids m.m. være et godt kriterie at vælge ud fra.
 • Pris: Økonomien skal også hænge sammen, og pusleborde kommer i mange forskellige priser. Her kan du finde modeller fra 300 – 400 kr. som kommer uden det store i forhold til f.eks. opbevaring. Hvis du ønsker muligheder for skuffer og hylder til f.eks. opbevaringskurve, er prisen ofte fra et tusinde kr. og op til mange tusinde kroner.
 • Opbevaring: Har du behov for opbevaring til tøj, bleer, vaskeklude, vandkar, stofbleer og andet, er en puslekommode med skuffer og hylder måske dèt der opfylder dit behov. Prisen bliver tilsvarende højere, men du sparer dog besværet med at skulle opbevare den lille dreng eller pigens ting og udstyr andre steder.
 • Plads: Hvis du har begrænset plads, kan en væghængt model eller sammenklappeligt puslebord være løsningen. Det sammenklappelige bord kan pakkes væk bag dør, hvor det væghængte puslebord er pladsbevarende.

 

Hvad er et vægthængt puslebord?

Som navnet siger, så hænger puslebordet på væggen. Du får en ”kasse” der kan klappes ned, når der skal skiftes ble. Og klappes op igen når puslepladen ikke bruges. At have en kasse med en dybde på 11 – 20 cm. sparer en del plads i forhold til de stående kommoder eller borde.

Fordele ved væghængte pusleborde

 • Plads: Det er en pladsbesvarende løsning.
 • Højde: Du kan hænge puslebordet i den højde der passer dig eller jer, hvilket er en fordel i forhold til de stående modeller.
 • Design: Du finder mange forskellige designs indenfor denne type af pusleborde. Hvor den klassiske hvide kasse der går i med væggen, er noget der kan hænge de fleste steder.

Ulemper

 • Opbevaring: Du får godt nok små hylder til lidt opbevaring, men i forhold til f.eks. en kommode eller pusleborde med skuffer, er der begrænset plads til opbevaring af nødvendig babyudstyr.
 • Montering: Den væghængte pusleplads skal selvfølgelig hænge forsvarligt, og her kan den gamle gipsvæg måske være uegnet. I forhold til de stående pusleborde vil den væghængte model kræve en forsvarlig montering på væggen.
 • Pusleplads: En væghængt model har ofte mindre plads til vaskebalje og andet du skal have indenfor rækkevidde. Her vil et puslebord med badekar eller en kommode give dig flere fordele.

Hvis du vil have et væghængt puslebord på badeværelset, skal du tjekke om det er godkendt til vådrum. Her vil puslebordet i metal ofte være velegnet.

Hvad er en puslekommode?

En puslekommode er mere eller mindre en almindelig kommode med pusleplads på top pladen. Her er toppen skabt med plads til en puslehynde og kanter rundt om, så pude og baby ikke ryger ned af kommoden.

Du finder forskellige typer af puslekommoder helt ligesom de almindelige kommoder til hjemmet som du finder i Ikea, Jysk, Ilva, Inspiration og andre møbelforhandlere. Nogle puslekommoder kommer med hylder, skuffer eller låger. Helt ligesom nogle modeller kommer med mulighed for at fjerne puslebord-delen, så du kan bruge møblet som almindelig kommode.

Fordele ved puslekommoder

 • Opbevaring: Den store fordel og grunden til at du skal overveje at købe en ny eller brugt kommode på DBA, Facebook m.m. er selvfølgelig mulighed for opbevaring af tøj, bleer, klude og andet pleje udstyr til babyen.
 • Plads: På en kommode er der som regel mere plads på puslepladsen i forhold til væghængte modeller. At have en vaskebalje og klude indenfor rækkevidde gør arbejdet meget nemmere og sikrer.
 • Levetid: Det kan være en fordel, hvis puslekommoden kan laves om til almindelig kommode fremadrettet.

Ulemper

 • Pris: Puslekommoder starter ofte på en pris omkring 1000 kr. og opefter. Hvor den billigste model nok er Stuva puslebordet fra Ikea.
 • Størrelse: En puslekommode fylder ofte en del mere andre typer af pusleborde.
 • Levetid: Hvis puslekommoden ikke kan laves om til egentlig kommode når den lille ikke har behov for bleskift mere, har møblet en begrænset levetid i forhold til prisen.

Kig efter om puslekommoden virker robust i forhold til et stabilt møbel. Her vil vægten ofte give dig et hint om robust eller ej. For jo tungere møblet er, jo mere stabilt vil det stå. Helt ligesom materialet også vil være en indikator i forhold til holdbarheden.

 

Placering af puslebordet?

skab den rette pusleplads i lejligheden

Hvor skal puslebordet stå i boligen?

Placeringen er vigtig, for du skal trods alt bruge meget tid på at pleje den lille. Og det gælder på alle tidspunkter af døgnet.

Hvor kan du/i få kvalitetstid sammen med den lille, som pusleplejen også er. Her gælder det selvfølgelig om at vælge det rette rum. Hvor soveværelset måske kan være en ulempe i forhold til f.eks. at pleje den lille kl 3 om natten. Helt ligesom badeværelset hvis kun et i boligen, kan være ubelejligt hvis flere beboere.

Et væghængt puslebord på badeværelset er en populær løsning. Og hvis stor rum med plads på væggen, er det en smart og nem løsning. Helt ligesom du vil være tæt på vand, når der skal vaskes. Og den lille vil komme til at tisse på dig og gulvet når bleen tages af (og han/hun vil med garanti grine/smile til dig imens), her er badeværelset gulvet dejlig nemt at gøre rent. Ulempen ved badeværelset kan være plads til skiftetøj og andet.

Børneværelse eller soveværelse er det andet oplagte valg til placering. Disse rum er ofte noget hyggeligere, og hvis du overvejer en puslekommode, har du ofte alt det nødvendige indenfor rækkevidde, hvilket kan være ganske rart kl 4:15 hvor du er søvndrukken. Her vil en dæmpet natlampe til puslebord være ganske rart, så både du og babyen kan falde hurtigt i søvn igen.

 

Optimal højde til pusleplads?

Der bliver brugt mange timer med at skifte ble og pleje den lille. Alle møbler kommer i standard mål, så den helt optimale højde der passer til dig kan nok ikke købes, med mindre du finder et decideret hæve sænke puslebord. De fleste justerbare pusleborde kommer med arbejdshøjde mellem 80 – 110 cm. hvor det gælder om at finde arbejdshøjde muligheder der passer til jer/dig.

Den bedste højde er, når du ikke overanstrenger skuldre eller skal bukke ryggen for meget. Her vil en arbejdshøjde omkring 90 cm. være dèt, der passer til de fleste.

 

Sikkerhed?

De større børn der kan skiftes stående eller på gulvet, kræver ikke den store sikkerhed som babyen gør. Her er gængse regler for sikkerhed på puslebordet:

 • Altid hånd på barnet: Når du skal skifte den lille, skal du altid have en hånd på barnet indtil du er færdig. Det tager kun et splitsekund at falde ned.
 • Gå aldrig fra barnet: Det er godt nok sagt, men gå aldrig fra barnet før du er færdig og den lille er løftet ned fra puslepladsen.
 • Ting indenfor rækkevidde: Hav blespand, vaskebalje med rent vand, vaskeklude, vådservietter, bleer, skiftetøj m.m. indenfor rækkevidde så du altid holder fast i barnet.

 

Kilder:

Gav indholdet dig svaret?
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Skriv en kommentar