Hvordan du finder den rigtige cykelanhænger

Alle der har prøvet at transportere børn på en cykel ved, at dette gør cyklen ustabil og tung. Skal der samtidig varer med hjem fra supermarkedet, bliver det en næsten umulig opgave at holde balancen – og cyklen har ikke godt af at blive lastet med så mange kilo.

Læs her, hvorfor samt hvilken cykelanhænger der er den perfekte løsning, når du har behov for at transportere børn og/eller varer med hjem på damecyklen – eller gerne vil have hunden med på cykeltur.

M-Wave Stalwart Carry Fold 1 – Cykeltrailer – Foldbar – Pulverlakeret aluminiumstel
kr. 3.699,00
Burley Kids Bee Double Cykelanhænger – til 2 børn
kr. 3.299,00
Burley Kids Bee Single Cykelanhænger – til 1 barn
kr. 3.199,00
Burley Honey Bee Kids Cykelanhænger til 2 børn
kr. 4.199,00
BoBike Moobe Cykelanhænger til 2 børn
kr. 6.399,00
Burley D’Lite X Kids Double Cykelanhænger – til 2 børn
kr. 7.799,00
Burley D’Lite X Kids Single Cykelanhænger – til 1 barn
kr. 6.899,00
M-Wave Stalwart Pet – Cykeltrailer – Foldbar – Til hund – Max vægt 30 kg – Gul/Sort
kr. 2.199,00
M-Wave Stalwart Shop 2 – Cykeltrailer – shopping – Max vægt 21,4 kg – Sort/Grå
kr. 2.499,00
XLC Trailer Duo S BS-C10 Cykelanhænger – til 2 børn
kr. 4.399,00
Burley Encore X Kids Cykelanhænger til 2 børn
kr. 5.699,00
Burley Cub X Cykelanhænger til 2 børn – terrængående
kr. 7.999,00
XLC Trailer Mono S BS-C09 Cykelanhænger – til 1 barn
Original price was: kr. 3.999,00.Current price is: kr. 3.399,00.
Rawlink cykelanhænger – Sort
kr. 649,00

Hvilken cykelanhænger skal jeg vælge?

Det vigtigste er at finde ud af, hvad anhængeren primært skal bruges til. Der er store forskelle på trailere til transport af børn eller af de daglige indkøb.

Ofte ændrer behovet sig med tiden. Når børnene er blevet så store, at de selv kan cykle bliver børneanhængeren ofte overflødig og det bliver mere fornuftigt med en model til transport af varer.

En brugt trailer til børn sælges nemt, hvis det er en god kvalitet – og den er velholdt. Pengene kan så bruges til en ny trailer, der opfylder dine behov.

Transport af børn

Hvis barnet (eller børnene) dagligt skal afleveres i institution om morgenen af hentes om eftermiddagen, skal du selvfølgelig vælge en cykeltrailer, der er specielt beregnet til transport at børn – og hvor sikkerheden for børnene er i højsædet med gode siddepladser, sikkerhedsseler, lygter og reflekser m.v.

Transport af varer eller andre større genstande

Der findes mange forskellige modeller af vælge mellem – og det rigtige valg afhænger af de behov du og din familie har. Der findes små anhængere, der egner sig bedst til et par indkøbsposer med varer og store modeller, der sagtens klarer en tur i byggemarkedet efter materialer til boligen eller hobbyprojekterne.

Kan jeg have børn og diverse indkøb i samme anhænger?

Der findes flere modeller til transport af børn, hvor der også er plads til poser fra købmanden eller supermarkedet.

Vær dog opmærksom på, at alle trailere har en begrænsning i forhold til, hvor mange kilo de må laste i alt.

Overskrides denne grænse går det ud over stabiliteten og sikkerheden – og i værste fald går anhængeren i stykker på grund af overbelastning.

Kan jeg have min hund med i en cykeltrailer?

Mange ønsker at have deres firbenede ven med på en cykeltur. Det kan sagtens lade sig gøre ved at købe en model i passende størrelse.

Sørg for at have et passende underlag som hunden kan sidde eller ligge på og start op med korte ture, så hunden vænner sig til denne form for transport.

Overvej også at have hunden spændt fast, så den ikke kan hoppe ud af anhængeren, hvis den bliver forskrækket eller bange for trafikken.

Hvilken cykelanhænger er bedst til cykelferie og weekendture?

At bruge cyklen i forbindelse med fritidsaktiviteter vinder mere og mere frem i Danmark. I stedet for at pakke cyklen med diverse tasker bruger mange en decideret trailer til transport af telt, kogegrej, tøj og alle andre nødvendigheder til en ferie- eller weekendtur på cykel.

Her er specielt modellerne med ét hjul blevet populære. Disse monteres som oftest ved baghjulets nav og har den fordel, at de følger cyklens spor helt nøjagtigt – og ikke er bredere end cyklen.

Disse modeller er dog ikke så egnede til større genstande – og slet ikke til transport af børn og hunde.

Se også dette...

find den bedste damecykel til dit behov
Fritid

Damecykler

Cykling er yderst populært i Danmark – både blandt mænd, kvinder og børn. Vi har samtidig en infrastruktur, der tillader sikker og behagelig færdsel på

køb Raleigh damecykler
Fritid

Raleigh Damecykler

Er du på udkig efter en lækker damecykel, der både er kvalitetsfyldt, flot og praktisk?  Så kan Raleigh damecykler være det gode valg til dit