Hvilken hårtørrer er bedst?

Hvilken hårtørrer er bedst i 2022 som det uundværlige redskab i hverdagen?

Hårtørreren er en vigtig del af den daglige rutine for mange kvinder helt ligesom det gode krøllejern, den elektriske tandbørste, epilator m.m. kan være. Derfor er det klogt at finde den bedste model indenfor dit budget.

Her i denne hårtørrer test/guide har vi fundet det bedste udvalg af forskellige stylere. Pegebogen har ikke testet produkter, men fundet blandt testvindere og produkter med topkarakterer i forskellige uafhængige test. Brug udvalget nedenfor som inspiration så du finder den gode hårtørrer til krøller, med børste eller bare ganske almindelige. Føntørrer og hårtørrer er en og samme ting, hvis du er tvivl om de to forskellige betegnelser.

Hvordan finder du den bedste hårtørrer?

Du finder hårtørrer i alle mulige forskellige former, priser og et hav af brands som Remington, GHD, Melissa, Phillips, Wigo, Toni & Guy m.m. Og det kan være lidt svært at overskue. Derfor kan du med denne inspiration hurtigt danne dig et overblik over, hvilken føntørrer der måske er den rigtige i forhold til kvalitet og pris.

Du skal vælge en hårtørrer efter din hårtype. Og her kan det godt betale sig at betale det lidt mere og få den bedre kvalitet. Dog kan du vælge at gå efter den noget billigere model, der ofte kan findes på gode tilbud i Føtex, Matas, Bilka m.m. Den billige model i ordentlig kvalitet kan være det rigtige køb for dig, hvis du “bare” bruger føntørreren til at give dit glatte hår lidt facon. Hvis du derimod skal bruge en hårtørrer til lidt mere luksus eller måske til krøller, så er det bedst at købe den dyrere model som GHD Air.

Hårtørrer test med de bedste modeller

Her får du populære modeller i forskellige priser og ydelser. Udvalget er blevet kåret som bedste hårtørrer i forskellige online tests hos Q, Femina, Beautyheaven, Bäst-Taest.se og andre anerkendte sider i Danmark og udenlands.

GHD Air Classic

GHD Air Classic er en fornyelse af den mere professionelle testvinder model GHD Aura, der har været populær både til privat som professionel brug i mange år.

Du får et klassisk GHD produkt i top kvalitet, hvor GHD Air hårtørreren har en kraftig 2100 watt motor til kraftfuld føntørring. Modellen er også forsynet med godt ergonomisk greb og dejlig lang ledning på 3 meter.

GHD er kendt for at være det ypperste indenfor hårprodukter som deres populære GHD glattejern, og denne hårtørrer i den høje prisklasse er ingen undtagelse.

GDH hårtørreren har ion-teknologi til at indkapsle håret så du nemmere kan undgå flyvsk og kruset hår. 

GHD Helios

GHD Helios er en nyere model og nok nærmest afløser til GHD Aura hårtørreren, hvor Helios er det nye “flagskib” indenfor GHD føntørrere som GHD Platinum er indenfor det engelske firmas serier af glattejern.

Helios hårtørreren til 1200-1300 kr. på tilbud er en dejlig let hårtørrer, som gør det utroligt nemt og hurtigt at føntørre i forhold til mange andre modeller. Lyden er også optimeret, hvor denne støjer væsentlig mindre end de fleste andre.

Modellen har forskellige funktioner som knap til kold luft, indbygget Aeroprecis teknologi der fokuseret luftstrømmen, 2 forskellige varme- og blæseindstillinger samt børstefri motor med blæsestyrke på op til 120 km/t.

En god og dyr hårtørreren til dig der ønsker den absolutte bedste kvalitet med små ekstra optimeringer i forhold til Classic modellen.

Babyliss Pro Digital 6000E

Babyliss Pro Digital 6000E er en kraftfuld, brugervenlig og støjsvag hårtørrer. Modellen ligger i den højere prisklasse hvor designet virker lidt plastik agtig, og nok er den største ulempe ved modellen.

Den store fordel er, at BabyLiss Pro modellen er effektiv til at tørre håret. hårtørreren er med en digital motor der giver et godt luftflow. Og samtidig er motoren mere lydsvag end almindeligvis. Du kan vælge mellem tre forskellige lufthastigheder hvor der også findes turbofunktion. Til fiksering har du også mulighed for at vælge kold luft.

Temperaturen med varme ligger på 70 grader, hvilket nedsætter risikoen for at beskadige håret. Her skal du selvfølgelig bruge en varmebeskyttelse til håret.

Modellen er ganske let at holde, når du tørrer håret. Og det gælder også til det kraftige hår.

Der medfølger to mundstykker og en diffuser med BabyLiss Pro Digital 6000E.

Bjørn Axen AC 2000

Bjørn Axén fra OBH Nordica er høj kvalitet i mellemklassen, hvor du får en let føntørrer med stor motor.

Hårtørreren er i stilfuldt mat sort design, der giver et eksklusiv look i sit enkle design.

AC motor på 2000 Watt giver en god power til at tørre dit hår ganske hurtigt. Selv med den relativ store motor får du hårtørrer der er ganske let i forhold til mange andre modeller.

Modellens ydelse byder på Ion-teknologi der mindsker elektrisk hår og krus og mulighed for at indstille varme og luft i tre trin.

Cloud Nine The Airshot

Cloud Nine The Airshot er en stilren hårtørrer, der samtidig byder på en effektiv og hurtig føntørring. Cloud Nine der fremstiller elektrisk hår apparater som glattejern, krøllejern og hårtørrere, ligger i mellem/dyre prisklasse for deres kollektioner.

Denne Cloud Nine styler er kraftfuld og har en god lang ledning på 3 meter. Hvor ulemperne ved modellen er den tunge vægt og den høje pris. Hvis du skal stå i lang tid og arbejde med føntørreren, kan vægten og design give trætte arme over tid.

Hårtørreren tørrer håret hurtigt, hvor lydstyrken ikke er speciel anderledes end ved lignede modeller. Der er ioniseringsfunktion til statisk elektricitet i håret. Hvor der dog ikke medfølger en diffuser mundstykke, som er ganske praktisk ved det krøllet hår. Der medfølger dog to forskellige mundstykker til at styre luftstrømmen.

Du skal købe denne for design og effektivitet, men prisen og de forskellige ulemper gør dog, at modellen ikke kan siges at være bedre end de andre vist modeller i samme eller højere prisklasse.

Dyson Supersonic

Dyson Supersonic er den dyreste model. Du får en meget dyr hårtørrer der samtidig er udstyret med en kraftig V9-motor og Air Multiplier-teknologi. Det giver dig en lydsvag og effektiv føntørring til hurtigt at tørre håret optimalt.

Air Multiplier teknologien mangedobler luftstrømmen. V9 motoren har en omdrejningshastighed der er 6 gange højere end den almindelige Babyliss eller anden model. Og derved opnår du en hurtig tørring, hvor du også får god beskyttelse af håret. Hårtørreren fra Dyson måler og regulerer temperaturen automatisk, så håret beholder sin glans.

Den dyre Dyson model har også forskellige indstillinger til at style håret. Du kan vælge koldtørring, så frisuren sidder længere. Helt ligesom der er 3 forskellige hastigheder og 4 varmeindstillinger at vælge mellem.

Med til Dyson Supersonic modellen får du en diffuser, styling concentrator, et udglatsningsmundstykke og non-slip varmemåtte.

Braun 7 HD730

Braun 7 HD730 er en ældre model, men dog i en god kvalitet til prisen. Du får en billig hårtørrer som er kåret testvinder hos forskellige testsider i England, USA, Tyskland m.m. Braun hårtørreren er effekt og samtidig skånsom for håret.

Hårtørreren har en konstant temperatur og bruger ionic-teknologi så hårets fugtbalance bliver genoprettet frem for beskadiget. Du kan vælge mellem 3 forskellige varmeindstillinger og 2 forskellige hastigheder. Her skifter du ved at trykke på modellens knap. Design og materiale er fint, hvor vægten dog er lidt tung. Og modellen har dog ikke samme høje niveau som de dyre modeller. Men så sparer du til gengæld mange penge ved denne billige Braun model.

Babyliss Le Pro med diffuser

En hurtig og innovativ hårtørrer i samme prisklasse som OBH modellen, er denne Babyliss Le Pro der kommer med børste og diffuser. En billig støjsvag hårtørrer med Babyliss Pro Silence funktion der giver et maksimalt støjniveau på 81,8 dB.

Ligesom alle andre viste modeller så kommer denne også med den unikke Ion-teknologi til at modvirke statisk elektricitet og spaltet spidser. Det sker med den slidstærke AC motor på 2100 Watt, der giver koldlufts funktion, 2 hastigheder og 3 varmetrin alt efter hvad der passer bedst til dit hår.

Med Babyliss føntørreren følger der et ultratyndt 6 mm. føn-næb og en soft styler til den gode styling for kort til krøllet hår. Den store fordel ved denne hårtørrer er, at den er utrolig let. Det gør den ganske god sat have med hvis du rejser meget eller med i sportstasken til træningen(Se rejsehårtørrer test).

GB by Gun-Britt

Gb by Gun Britt er en komplet hårpleje og styling serie fra Gun-Britt, der er indehaver den eksklusive salon Gun-Britt Coiffure i København og ejer af GB Products virksomheden.

Denne hårtørrer er hvad Gun-Britt foretrækker til styling, og med 45 års erfaring i frisørbranchen ved hun lidt om brugen af en hårtørrer.

Kvalitet og holdbarhed er i top, da motoren er designet til at kunne holde i over 30 år, hvilket er noget som professionelle frisører vægter højt. Design kommer i det elegante look og med en god ergonomisk udformning, så det bliver nemt at tørre og style håret selv.

Parlux Advance

Parlus Advance der kommer i mange forskellige stilfulde farver, er kåret som topscorer i føntørrer test ved TheGuardian, Independent m.m. for sig gode brugervenlighed og høje driftsikkerhed.

Parlux Advance vejer kun 420 gram så du får en ganske let hårtørrer. Den kommer samtidig med en god kraftig motor, 3 meter ledning og et dejlig ergonomisk design der gør den velegnet til privat som salon brug.

Det førende Parlux brand har og inkluderet Built in Silencer så støjen bliver reduceret, hvilket både er godt som privat men i særdeleshed også i frisørsalonen.

Advance motoren kommer med 3 indstillinger hvor du kan vælge mellem medium/maks. varme og hastighed helt ligesom den har en koldluft indstilling.

Hvad gør en diffuser?

køb en braun satin hair 7 hårtørrer på tilbudEn diffuser er et rundt mundstykke med lange stang lignede stykker, som du påfører for enden af hårtørreren. Det gør at luften vil cirkulerer rundt om krøllen, frem for at blæse direkte på. Det giver nogenlunde den samme effekt som lufttørring. Du bruger oftest en diffuser til bølget eller krøllet hår(se bølgejern test), dog kan den bruges til skadet hår også, da en diffuser anses for at være mere skånsom ved håret.

Tid mæssig tager det ofte længere tid at bruge en diffuser, men du får til gengæld også de gode fordele af et blødere og mindre kruset hår.

Hvad skal en god hårtørrer kunne?

Hvis du skal have ideer til at finde den rigtige hårtørrer, så skal du lægge vægt på disse egenskaber der er nødvendige for den gode brug.

  • Motor – En god motor er nødvendigt. Og jo større motoren er, jo kraftigere og mere luft kan den som regel fordele. Her gør det modsatte sig selvfølgelig også gældende. En AC-motor vil være den mest effektive. Og de fleste professionelle frisører bruger udelukkende hårtørrere med AC-motor.
  • Vægt – En tung hårtørrer er en ulempe, især hvis du bruger den på daglig basis. Her kan vægten være en af de vigtige kriterier at vælge den gode føntørrer ud fra.
  • Ledning – En hårtørrer med en kort ledning vil være et dumt køb. For du skal bruge en lang ledning til at opnå den gode fleksibilitet når du skal tørre håret. Alt under standard målet på 1,8 meter vil med tiden være et irritationsmoment under brug.
  • Diffuser – GHD har ikke medfølgende diffuser, men de andre viste modeller har diffuser med. Det er selvfølgelig ikke relevant med diffuser, men hvis du har krøllet eller bølget hår, er det absolut noget du skal tage med i overvejelserne, inden du køber en hårtørrer.

Hvordan får du det bedste ud af din hårtørrer?

Du skal selvfølgelig ikke snydes for de simple tips til at bruge din nye hårtørrer på den rigtige måde, så du får den hurtige tørring og bevarer håret sundt og smukt.

  1. Tør helt – Det kan lyde dumt, men husk altid at tørre dit hår helt. Det fugtige eller våde hår er sårbart og eksponeret for miljømæssige påvirkninger.
  2. Luft – Start ud med at bruge varm luft og slut af med det kolde. På den måde gør du det nemmere at style. Den varme luft åbner skællaget på hårstrået for stylingen, og det kolde lukker hårstrået igen.
  3. Volume – Hvis du gerne vil have volume i håret frem for det glatte look, så tving hårrødderne til at løfte sig ved at bruge noget volume-mousse og føntør håret med hovedet nedad eller alternativt krøllecreme.
  4. Tør med håret – Tør håret med skællagene ved at vende næbbet på føntørreren nedad.

Se også dette...

brug en babyliss hårtørrer test til at finde bedste model
Skønhed

Babyliss Hårtørrer

En hårtørrer er noget de fleste kvinder bruger, hvad end det er til styling eller tørring af håret. Det kræver selvfølgelig en god hårtørrer og

Hvordan behandler man tør hud?
Skønhed

Hvordan behandler man tør hud?

Hvordan behandler man tør hud? For at forstå hvordan du behandler tør hud, skal du først vide og forstå hvad tør hud er, og hvorfor