Tips til god hårpleje

Alle drømmer om at have et tykt, blødt og glansfuldt hår, men hvad er vejen til det perfekte og velplejede hår? Når vi snakker hårpleje produkter er der tusindvis af forskellige varianter, der påstår at være det perfekte hårpleje produkt til dig, men hvad skal du vælge?

Der er stor forskel på hår typer, og derfor er det også vigtigt at være bevidst om hvilken kategori dit hår egentlig er, for at kunne vælge den rette hårpleje.

Vi kan groft dele hårtyperne ind i; Normalt hår, tyndt og fedtet hår, kruset og krøllet hår, skadet hår, og til sidst hår med skæl – fedtet eller tørt, som du kan se i disse tips til god hårpleje. Find mere inspiration på hjemmesiden med krøllecreme, bedste hårtørrer og andet til håret.

 

Individuel hårpleje

 

hvordan får man sundt hår

Grundlæggende skal du, med god hårpleje, tilfører håret dét det mangler for at fremstå sundt, fyldigt og glansfuldt, og dette er forskelligt afhængig af hvilken hårtype du har. Derfor tager vi dem en efter en:

  • Normalt hår: skal du forsøge at få håret til at fremstå sundt og glansfuldt, og her vil du kunne bruge mange forskellige former for hårpleje. Du vil med den rigtige hårpleje, grundlæggende forskønne hårets skønhed, og det vil du kunne gøre med små skønheds finesser, som fx vil være; olie i hårspidserne – for at pleje og tilføre glans eller at style håret med en volumenspray for at fremhæve hårets fylde.
  • Tyndt og fedtet hår: skal du med den rette hårpleje, tilføre håret fylde og volumen for at du på den måde kan få håret til at fremstå mere fyldigt og undgå at det klasker sammen. Dette skal du allerede tænke over helt fra når du vasker dit hår, fordi du skal undgå at bruge olie -og fedtholdig shampoo og balsam.
  • Kruset og krøllet hår: skal du grundlæggende forsøge at fokusere din hårpleje på både olie og fugt. Det er vigtigt at få dit hår ”under kontrol” fordi kruset og krøllet hår ofte er meget fyldigt, voluminøst og tørt. Derfor skal du allerede rette din hårpleje ind helt fra din shampoo og balsam, så der allerede under den udtørrende vask, bliver tilført fugt og næring til håret. Hårpleje produkter du kan bruge for at tilfører håret glans, vil fx være at bruge en god hårolie, for at ”tæmme” dine krøller.
  • Skadet hår: vil oftest være et kemisk behandlet hår, der er blevet farvet, permanentet eller varmebehandlet, til et punkt hvor det har skadet håret. Det skadet hår vil have brug for ekstra meget hårpleje, og et skadet hår vil fremstå som tørt, glansløst og med spaltede spidser. Derfor skal du altid skifte din shampoo og balsam ud, til en serie der er lavet til et skadet hår, da dit hår vil kræve fugt og olie, for at kunne fremstå sundt. Her vil det kræve en række hårpleje produkter for at rette op på hårets tilstand, som bandt andet er; hårkure, balsamspray, olie til de spaltede spidser og selvfølgelig heat protektion spray for at forhindre håret at tage yderligere skade.
  • Hår med skæl (fedtet eller tørt): er det vigtigt at kun bruger hårpleje produkter der er egnet til hår med skæl. Der er forskel på, om du har skæl der er tørt eller fedtet, og det skal også behandles forskelligt. Hvis du har et hår med tørt skæl, er det fordi hovedbunden er tør, og irriteret, og der vil ofte drysse hvide skæl fra håret og hovedbunden vil klø.  Du vil kunne finde gode, milde og behandlende hårpleje produkter, som her vil være en special shampoo, på dit lokale apotek.

Hvis du derimod har hår med et fedtet skæl, vil skællene være fedtet og klistrer fast til hovedbunden. Hovedbunden vil være fedtet og irriteret, og det vil i mange tilfælde skulle bruge en behandlende shampoo, og i nogle tilfælde en shampoo med et behandlende lægemiddel i.

Se også: Hvad er ftalater

De gode råd fra rod til spids

Der er mange grundlæggende gode råd til god hårpleje som alle kan bruge, og de begynder allerede ved hvordan du reder dit hår.

Hvis du skal skåne dit hår mest muligt, når du reder det skal du rede det fra hårets rod i hovedbunden, og helt ud til hårets spidser. Dette vil få hovedbundens naturlige fedt, redt ud i hele håret, og det er i bund og grund den bedste og mest naturlige næring du kan give dit hår.

Når det er sagt, skal du undgå at rede håret mens det stadig er vådt, da dit hår er mest skrøbeligt og filtret når det er vådt. Du vil derved skåne dit hår for unødvendige knækkede spidser, knuder og slid.

Se også dette...

brug en glattebørste test til at finde den bedste
Skønhed

Glattebørste test

Glattebørste? Er det ikke bare en børste med en glattejern eller omvendt? Det er et ikke brugbar produkt men nok nærmere endnu en ting der