Få en flad mave efter fødslen?

Efter fødslen, kan alting virker hårdt og uoverskueligt. Og specielt vores udseende er noget vi tænker meget over under graviditeten samt efter fødslen. Det er ikke alle, men langt de fleste kvinder tager en god portion kilo på under graviditeten, og det er der faktisk ikke rigtig noget at gøre ved.

Så vi går typisk i en længere periode og spekulere over Hvor lang tid tager det at komme sig over fødslen og hvordan vi skal få os en flad mave, og bliver hurtigt enige med os selv om, at det skal være lige efter fødslen.

Det sker ofte at de kvinder der så rent faktisk prøver at tage i fitnesscenteret kort tid efter fødslen, ender med at stoppe igen inden for en måned. Dette skyldes at de ikke synes der sker noget med deres mave, eller for den sags skyld på vægten. Træning kan lynhurtigt gå hen og blive noget der bare gør en træt, uden at give de resultater som vi gerne vil have, nemlig en flad mave.

En blid start og tålmodighed

 

hvornår falder maven på plads efter fødsel

Efter fødslen, bør du tage det med ro. Kroppen har været igennem en lang og udfordrende rejse, hvilket den lige skal have tid til at bearbejde. Derfor er det vigtigt at du starter ud stille og roligt så du ikke kommer til at gå død i det med det samme.

I starten skal vi have bygget din kondition op. For lad os indse det, før fødslen lå du jo nærmest bare på sofaen hele dagen og spiste ostepops. Din kondition er essensen for effektiviteten af dine aktivitet/træning. Derfor er det altså ikke en god idé at gøre som alle andre siger du skal gøre på de sociale medier, for de har slet ikke været i dine sko, så de ved ikke præcist hvad der virker for dig.

Så bare rolig, den flade mave skal nok komme med tiden, og den vil komme i dit helt eget tempo.

Se også: Er strækmærker arveligt

Kost og køkken

 

stadig stor mave efter fødsel og kost hænger sammen

Der er to essentielle ting der danner grundlag for at opnå en flad mave efter fødslen. Den ene er kosten som vi ser på her, hvor den anden er træningen som vi tager efter.

Få en flad mave efter fødslen ved at tabe dig. Skal vi se det sort på hvidt, er du i stand til at tabe dig ved at spise færre kalorier end du forbrænder. Sørger du for at gøre det, vil du tabe dig. Også på din mave. Men så enkelt er det jo egentlig ikke. Heldigvis for dig, er det et lovkrav at på de madvarer du kan købe i supermarkederne, er oplyst med den korrekte mængde af kalorier.

En god tommelfingerregel er at holde dig under 1400 kalorier om dagen.

Som supplement, er det en rigtig god idé at drikke en masse vand. Her snakker vi mellem 2,5 og 3 liter vand om dagen. Dette tager også sulten og længslen efter slik i strakt arm.

Træning

 

en flad mave betyder træning og motion

Ingen er fan af træning. Men hvis du virkelig vil have en flot og flad mave igen, så er det en nødvendighed. Pas på med ikke at presse dig selv. Et stykke tid efter fødslen er kroppen en smule i ubalance og er derved ikke nødvendigvis klar til at du går i krig for at få den flade mave.

Der findes et hav af maveøvelser der kan laves i hjemmet, hvilket vil være godt nok. Netop grundet kroppens hårde udfordring før og efter fødslen, vil det ikke anbefales at starte i fitnesscenteret. Du kan finde alverdens øvelser på nettet, og det er ikke rigtig fordi nogen af dem er forkert. Bare sørg for at du virkelig bruger og spænder din mave, når du er i gang. Kombinér gerne dine træningsøvelser med lidt motion som vi nævnte før, for at den lækre flade mave.

Se også: Sådan træner du din bækkenbund efter fødslen

Dit tempo

Bare for at opsummere, så er det vigtigt du gør det i dit tempo. Lad være med at stresse efter at få gjort noget ved din mave, for du er uden tvivl smuk som du er. Lad din krop falde til ro efter fødslen og brug din energi og dine kræfter på din egen familie i stedet. En flad mave er realistisk ønsketænkning, men sørg for det er for din skyld og ikke resten af verdens.

Vær også opmærksom på dine vaner fra før fødslen. Som førnævnt spiser vi nærmest alt, og meget af det. Det kan være rigtig svært at komme af med hungeren til søde sager efter fødslen, meget sværere end det er at få den.

Se også dette...

hvad er ftalater? Find svaret her
Tips

Hvad er ftalater?

Hvad er ftalater? Hvis du er en af dem der ikke har 100% styr på, hvad Ftalater er, i hvilke produkter de kan gemme sig