Sådan træner du din bækkenbund efter fødslen

Vi kvinder har typisk et mareridt i en større eller mindre grad, der omhandler vores mere ædle og intime del som har været under stort pres siden fødslen. Ja, vi vil jo ikke have at det bare bliver til et ikke-sammentrækkeligt hul, vel? Vi vil helst gerne kunne styre hvornår vi tisser en tår og ikke mindst have vores gode gamle sexliv tilbage som det var før fødslen.

Når du træner din nedre region, så træner du din bækkenbund. En bækkenbund er selve muskulaturen du har i dit underliv, der af natur bliver mere og mere slapt med tiden.

Du skal ikke sidde og krumme tæer, for det er altså helt normalt. Vi kan for den sags skyld kigge på Arnold Schwarzenegger. Han var jo langt over 100 kilo ren muskel selv i Terminator filmene, og pludselig faldt det hele (næsten) til jorden. I dag kan vi kun kende ham på hans ansigt og hans karakteristiske stemmer og accent.

Så det er altså naturligt, at en bækkenbund bliver mindre spændstig med tiden, og fødslen hjælper den ikke just den anden vej.

Men heldigvis er det som nævnt er en bækkenbund dit underlivs muskulatur, og det kan trænes. For at vende tilbage til Arnold Schwarzenegger, så er han jo stadig ganske stærk i dag af en mand i den alder, og træner stadig ofte i sit eget fitnesscenter.

Sådan træner du din bækkenbund efter fødslen.

Se også: Få en flad mave efter fødslen?

Knibeøvelser gør underværker for din bækkenbund

 

Træn din bækkebund som gravid

Knibeøvelser må slet ikke undervurderes når vi snakker træning eller genoptræning af din bækkenbund efter fødslen. For den sags skyld kan det også bruges før og når som helst.

Først er det vigtigt for dig at vide netop hvorfor knibeøvelser er så gode, da der er flere ting en slap bækkenbund kan medføre end blot skærpet sexlyst. En slap bækkenbund har en tendens til at du ikke kan kontrollere alverdens tis som kroppen har brug for at komme af med. Ikke fordi du kommer til at tisse udover hele stuen, eller folk tror en gravid kvindes vand er gået. Nej blot et par dråber hvilket også er rigeligt bare fordi du ikke har trænet din bækkenbund efter fødslen.

Men der er skam mere end det. Vil du gerne undgå chancen for hæmorider, anal inkontinens og nedfalden livmoder samt blære, så er det bare med at komme i gang med at træne den bækkenbund. Intet af dette er for at skramme dig, men blot for at få dig i gang så du ved hvad du kan og bør undgå.

Knibeøvelser bør du også lave før fødslen, altså under graviditeten. Ved at du træner din bækkenbund før fødslen gør at selve fødslen kan gøre mindre skade på din bækkenbund.

Se også: Hvor lang tid tager det at komme sig over fødslen

Selve træningen af din bækkenbund

Når fødslen først er overstået, og du skal i gang med at træne din bækkenbund, er det altså ikke nok bare at gøre det i et par uger eller et par måneder for den sags skyld. Nej, du bør uden tvivl gøre det resten af livet, dagligt endda.

Alle øvelserne er noget du kan lave i hjemmet, og de fleste er noget du kan gøre hvor som helst og når som helst.

Du har prøvet at klemme og presse din bækkenbund (lige som når fitnessfyre skal spænde deres muskler), så du ved godt at du kan spænde den i flere niveuer mm. En god øvelse er at lave hurtige knib. Her kniber og slipper du hurtigt, mange gange på kort tid. Her kan du lave 15 knib, og så tage en lille pause på et minuts tid, og så gentage øvelsen 4 gange.

Du kan også lave langsomme og spændstige knib. Her spænder du din bækkenbund og holder den spændt indtil du har talt til 4, her efter giver du slip og tæller til 6 hvorefter du gentager øvelsen igen – også 4 gange. Prøv at øge din rekord og sæt dig et mål for at om 2 uger skal du kunne holde spændingen til du har talt til 12.

Mulighederne er mange had angår knibeøvelser der virker efter fødslen, kun fantasien sætter grænser – sål længe du bare får den lavet.

En sidste ting der vil blive anbefalet for din bækkenbund efter fødslen, er nogle såkaldte ”æg” man kan købe. Disse æg er nogen du placere i din skede, hvorefter du skal spænde din bækkenbund så de ikke falder ud. Typisk er der 3 forskellige i en pakke, så du kan variere din træning.

Nu vil du forhåbentligt vide hvorfor du skal i gang med at træne din bækkenbund, specielt efter fødslen. Nu ved du hvad konsekvenserne kan være efter fødslen, og dette budskab må meget gerne spredes til vores medmennesker. Sæt i gang!

Se også dette...

hvad er ftalater? Find svaret her
Tips

Hvad er ftalater?

Hvad er ftalater? Hvis du er en af dem der ikke har 100% styr på, hvad Ftalater er, i hvilke produkter de kan gemme sig

Få en flad mave efter fødslen
Tips

Få en flad mave efter fødslen?

Efter fødslen, kan alting virker hårdt og uoverskueligt. Og specielt vores udseende er noget vi tænker meget over under graviditeten samt efter fødslen. Det er