Sådan finder du gode vinterstøvler til dine børn

Vinterstøvler er noget dine børn skal have til rådighed i deres garderobe, og her er spørgsmålet vel kun, Hvornår du skal købe vinterstøvler til børn?

Det kan godt være at du ikke selv går med vinterstøvler, da du kommer fra en tid hvor de hverken var smarte eller behagelige at have på. Dengang var det bare nogle klodser der holdte dine fødder varme, fik dem til at svede og så passede de ikke til noget som helst andet tøj. Specielt for kvinder fik vinterstøvler deres fødder til at se store ud. Det samme kan man sige om uldtøj, hvor det før i tiden var lig med utroligt varmt og kradsende, men i dag på lige fod med støvler, kan du finde det perfekte uldtøj til børn.

Men denne tid er altså forbi, og du kan nu få vinterstøvler der end ikke ligner vinterstøvler. Uanset hvad du synes om vinterstøvler, bør de være tilgængelige for dine børn.

Nu tænker du enten at du bare skal ud og finde nogle vinterstøvler til dine børn, men du bør ikke bare købe hvad som helst. Forhåbentlig vil du blive klogere efter du har læst dette.

De basale ting ved et godt par vinterstøvler

køb den rigtige type vinterstøvle til drengen eller pigen

Sørg for at vinterstøvlerne passer dine børn perfekt. Ja, vi snakker om det her med at mærke efter med en tommelfinger på barnets storetå når det perfekte par vinterstøvler er fundet. Men ved du egentlig hvad du præcist skal se efter eller mærke når du gør dette, udover om der er plads?

Sørg for at de vinterstøvler dine børn skal have, sidder godt på foden uden at virke stramme. For at finde den rigtige størrelse, er det et godt udgangspunkt at sørge for at det enkelte par vinterstøvler sidder godt og tæt ved hælen. Derudover skal du sørge for at tæerne kan bøje sig uden problemer i et par vinterstøvler.

Der skal være god plads i vinterstøvler, da den primære funktion eller årsag til at vi køber dem, er at de skal holde vores fødder varme. Hvis vinterstøvler sidder alt for tæt og stramt omkring vores fødder, vil vores fødder også blive kolde. Der er altså en hårfin balance mellem at undgå at få kolde fødder og få kolde fødder. Det er denne balance vi skal ramme, når vi ser på vinterstøvler.

En anden god grund til at du skal vælge vinterstøvler med god plads, er velkendt. Dine børn vokser jo utrolig hurtigt, og derfor må der også gerne være lidt ekstra plads til vokseværk, så du ikke skal købe vinterstøvler et par gange hvert år.

Se også: Sådan finder du den helt rigtige flyverdragt

Livets store spørgsmål; Velcro eller snørebånd?

velcro er det nemmeste til barnets vinterstøvler

Den er svær. Det er som at se ind i en investering, skal den være kortsigtet eller langsigtet? Vælger du vinterstøvler med velcro til dine børn, er fordelen at det både er hurtigt for det at få dem på og af de små fødder, men det er også lettere når den lille kan selv. Meget lettere end snørebånd, så de bliver herved hurtigere selvstændige på dette punkt.

Overvejer du at købe vinterstøvler med snørebånd til dine børn, er der en helt klar fordel her også. Du sikrer dig nemlig at de sidder perfekt på dine børn hver eneste gang de skal bruges.

Vil du have at støvlerne sidder bedst muligt på dine børn, eller vil du hellere have det går hurtigt når du skal putte vinterstøvler på og tage dem af? Valget er dit.

Se også: Fordele ved uldundertøj til børn og babyer

Mere end ét par til dine børn

Nu når du endelig er overtalt til at anskaffe dig nogle vinterstøvler til dine børn. Du er nu parat til at bruge tid på at finde de helt rigtige vinterstøvler, men vi er faktisk ikke færdige.

Vil du helgardere dine børn til det danske vejr, er der faktisk hele 4 typer støvler til den kolde periode. Foruden vinterstøvler, er der termostøvler, gummistøvler og overgangssko. En termostøvle er det der klarer slud og gevaldig slitage på legepladsen af dine børn. Gummistøvlerne er støvler der passer til det vejr de andre ikke passer til. En veldækkende reserve, men ikke en støvle der kan stå alene til jobbet om vinteren for dine børn. Til slut er der overgangsskoen, som er en isoleret sko, der typisk bruges før vi når til november og efter februar. Det er sko der sørger for en blid overgang for børnenes fødder.

Om du vil købe et par af alle de forskellige støvler til dine børn, er helt op til dig. Uanset, bør du spørge ekspedienten i skobutikken der har erfaring og godt kendskab til fodbeklædning i en kold tid til børn. På denne måde er du om ikke andet, helt sikker på at træffe et godt valg.

Du kan med fordel finde flere gode råd om f.eks. goretex, sympatex eller termostøvler til dit barn i denne video:

Se også dette...

Hvordan tørrer du dit tøj nemmest
Mode

Hvordan tørrer du dit tøj nemmest?

Hvordan tørrer du dit tøj nemmest? At tørre tøj når du ikke har en tørretumbler kan være ekstrem problematisk. Specielt hvis din bolig ikke er