Hvordan du bader din baby i badekar

Hvordan du bader din baby i badekar?

Det kan virke skræmmende at bade en nyfødt, men det er heldigvis lidt nemmere, end når de bliver ældre. Her er et par tips til at gøre processen sjov, sikker og behagelig for både dig og dit lille barn, når det er tid til at bade i det lille badekar til babyer.

Sikkerhed

Det er vigtigt, at du bader dit barn på en sikker måde, og derfor bør du følge et bare klassiske, gode råd:

  • Hold altid en hånd på din baby under badet
  • Babyer kan drukne selv i den mindste mængde vand, også selv om han eller hun sidder i en badestol i badekar. Det er derfor vigtigt, at du aldrig efterlader dit barn uden opsyn i badet, ikke engang i et sekund.
  • Det er også vigtigt, at du aldrig støtter en babystol med håndklæder. Det kan få sædet til at vælte.

Husk altid disse tips, når du bader dit spædbarn for en sikker og sjov oplevelse.

Forberedelse er en god ting

bad din baby forsvarligt og sikkert

Som forælder ved du nok godt, at det er vigtigt, at du aldrig efterlader dit lille barn uden opsyn. Men det badetiden kan også blive mindre stressende, hvis du er forberedt. Her er nogle tips til, hvordan du kan gøre dig klar til badetid:

  • Find alt det nødvendige som du skal bruge under badet, så tingene er klar. Hav ting som badesvamp, håndklæde og andet inden for rækkevidde, uanset om du står op eller måske bader den lille på badeværelsesgulvet
  • Du skal kunne holde barnet med den ene hånd og bruge flasker og andre ting med den anden hånd, så fjern emballage og andre ting der måske kan være besværlige.
  • Det er også vigtigt at have forberedelsen klar til, hvad du vil gøre efter badet. Du bør have ble, tøj og et tæppe klar, så du kan pakke den lille ind, så snart han/hun er kommet ud af badet.

Ved at være forberedt kan du gøre badetiden mindre stressende for både dig og din baby.

Læs også: Hvordan og hvornår du går i gang med pottetræning

Badetemperatur

Når det drejer sig om badetemperaturen for din lille pige eller dreng, er det vigtigt at få den helt rigtige temperatur.

Baby hud er meget mere følsom end voksnes hud, så det, der føles behageligt og varmt for dig, kan være for varmt eller koldt for den lille. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du skal tjekke vandtemperaturen, kan du bruge et badetermometer.

Det er også vigtigt at tage hensyn til rumtemperaturen, når du bader din baby – babyer kan hurtigt blive kolde. Hvis rummet er for koldt, vil dit barns temperatur naturligvis blive påvirket, når du tager den lille op af badet.

Hvilket tidspunkt du skal bade din baby

Hvor ofte skal baby i bad

Det er nemmere hvis du bader dit barn på det rigtige tidspunkt og efter en bestemt tidsplan. Her er nogle tips til, hvornår du skal bade din lille:

  • Bade babyen en eller to gange om ugen, afhængigt af deres hudtype
  • Gør det på et tidspunkt på dagen, hvor den lille ikke er sulten eller træt
  • Badetid kan være en time efter mad eller lignende
  • Vælg et badested med en behagelig temperatur

Vask

Babyer bliver ikke beskidte som vi andre gør. Som regel skal du kun “gøre rent” under de mange hudflager, hvor spyt og lignede især kan samle sig under hagen. Helt ligesom midterregionen hvor bleen sidder, skal gøres godt rent.

Brug en svamp der er ganske blød til at rense de forskellige steder, hvor sæbe som regel er unødvendigt.

Disse tips skal kun anses som en guide, for det vigtigste er selvfølgelig at nyde de dejlige badestunder med den lille. For inden du får set dig om, så er den lille blevet meget større og mere bestemmede, hvilket giver meget mere arbejde og brok når det er badetid 🙂

Du kan med fordel bruge denne inspiration med få tips fra Libero:

Se også dette...

Vælg støvler til børn? Tips til hvilken type der kan passe til din dreng eller pige, er, hvad du finder det nemme et overblik over her
Børn

Vælg støvler til børn

Uanset hvilke sko der er tale om, så er det aldrig let når det kommer til børn. Sko til børn er både dyre, de skal