Vælg den rigtige vinterjakke til børn

Det danske klima er noget for sig, og ikke mindst vinteren er en væsentlig samtaleevne, såfremt du ikke ønsker at gå på kompromis med din livskvalitet. Den danske vinter er nemlig også i en liga for sig selv, eftersom der er en rigtig god kombination af regn, sne, slud, hagl og hvad der ellers kan krydre vores hverdag fra oven.

De der er mest påvirket af den danske vinter, er børn. Børn er nemlig i gang med at udvikle et stabilt immunforsvar, hvor det er vigtigt at være beredt for vinteren. Vælg den rigtige vinterjakke til børn der passer til vejret.

Du kan sammenligne det med at der skal mere til før du fryser, end din nabo. Omvendt, kan det også være at der skal mindre til før din nabo har det varmt og sveder, end du har. Det samme gælder for børn, dog er de på begge stadier (kulde eller varme) på begynderplan når det kommer til immunforsvaret.

Se også: Hvornår skal du købe vinterstøvler til børn?

Vigtigt med vinterjakke

En vinterjakke er den beklædningsdel der er vigtigst, når det kommer til børn. Selvfølgelig er det også vigtigt at fødderne holdes tørre og varme med nogle gode støvler, men overkroppen er det absolutte vigtigste, hvis vi skal sætte det i prioritet. En vinterjakke dækker overkroppen, holder på varmen og de fleste er i stand til at holde vind og vand ude.

Et ”must-have” når det kommer til børn.

Dét bør du se efter

Kvalitet og funktionalitet er nøgleord når det kommer til at finde en god vinterjakke til dine børn. Her er det vigtigt ikke at gå på kompromis på disse to områder, blot for udseendet. Du kan ed andre ord sige, at det heller ikke ser godt ud at være syg og snottet.

Dækkede sømme

En vinterjakke til børn skal være vandafvisende. Der hvor en enhver beklædningsdel ofte er mest udsat for regn, er ved sømmene. Her er det vigtigt du ser efter om disse sømme er dækket, hvilket med andre ord kaldes for ”tapede sømme”. Det er ofte også med til at forlænge levetiden på børnetøj.

Åndbar

En vinterjakke der ikke er åndbar, er en midlertidig vinterjakke. Dette vil sige, at disse jakker ikke egner sig til brug i mere end ca. 30 minutter ad gangen, fordi kroppen ikke kan få luft. Dine børn kommer derved til at svede inde i deres vinterjakke, hvis ikke den er åndbar, og når de først bliver fugtige eller lettere våde af sved, så kommer kulden og tager dem indenom. Pludselig bliver deres vinterjakke mere til et mareridt og en grund til at de bliver syge, end at den forebygger.

Reflekser

Her er en af de mere gængse funktioner en beklædningsdel skal have, når det kommer til børn. Find en vinterjakke med reflekser, og hvis ikke den har det, så vær opmærksom på det og sæt reflekser på efterfølgende. Vinteren er den mørkeste tid på året, så dine børn skal kunne ses når nu solen går ned tidligt på dagen.

Vandtæthed (WP)

En ny måde at fortælle om noget er vandtæt eller ej, er ved betegnelsen WP. WP står for ”Waterproof” (vandtæt red.), og gøres op i tal. Du kan komme ud for at aflæse der står ”WP3000”, ”WP5000”, ”WP10000” og flere til. Jo højere tallet efter WP er, jo mere vandtæt er jakken også. Det mest optimale til dine børn, vil være en vinterjakke med WP8000. Dette skyldes at jo mere vandresistent er jakken, jo mindre åndbar er den også. WP8000 passer som regel rigtig fornuftigt til det utilregnelige danske vejr.

Forstærkning

Ved mange beklædningsdele til vintertiden, findes der ekstra forstærkning. På en vinterjakke er det ved albuerne, hvor du med fordel kan se om der er syet et ekstra slidstærkt lag på.

… lidt flere

Derudover kan du med fordel se efter en vinterjakke der har lommer så den også er praktisk. Se efter om hætten selv kan tages af og på, da dine børn ikke behøver en hætte de dage hvor solen skinner og i skal ud og kælke. Spørg en ekspedient om hvorvidt den pågældende vinterjakke er slidstærk inden du køber den til dine børn og vurdér selv om hvorvidt det er godt nok til hvor aktive dine børn er. I mange tilfælde er det nok med de ekstra forstærkninger på albuen som kan ses.

Nu ved du i hvert fald hvad der skal til for at finde en så god vinterjakke som muligt til dine børn.

Se også dette...

Det perfekte uldtøj til børn?
Mode

Det perfekte uldtøj til børn?

Det perfekte uldtøj til børn? Uldtøj er decideret vigtigt når vi snakker om beklædning til børn og ikke mindst de nyfødte af slagsen. I forhold

find jeans efter din form
Mode

Find jeans efter din form

Mange kvinder, muligvis også dig, går virkelig meget op i hvordan vores bagparti ser ud i de jeans vi går i. Vi ved alle sammen