Fordele ved uldundertøj til børn og babyer?

Fordele ved uldundertøj til børn og babyer? Der er så mange der går rundt og fortæller os at uldundertøj bare er så fantastisk til vores små børn og ikke mindst babyer. Men det kan være utrolig svært for os at se fordelene når vi ikke selv vil gå med det. Når vi tænker på uldundertøj, tænker vi typisk på noget tøj der kradser helt vildt, det er varmt og decideret bare ubehageligt. Nærmest ser vi uldundertøj som et spørgsmål – hvorfor er det nogensinde opfundet?

Men uldundertøj er blevet meget anderledes med tiden. Ligesom der er en massiv udvikling ved næsten alt i verden som den er i dag, er der også sket en stor udvikling inden for uldundertøj til babyer og børn.

Faktisk er uldundertøj med tiden gået hen og blevet et must hos børn og babyer. Uldundertøj er simpelthen gået hen og blevet noget der bare skal være tilgængeligt for vores børn og babyer i dagligdagen.

Sunde børn og babyer bruger uldundertøj

 

Der findes ulemper og fordele ved uldundertøj

Uldundertøj har den fantastiske egenskab at det holder vores børn og babyer varme, som du helt sikkert godt ved. Men uldundertøj kan mere end det.

Faktisk er uldundertøj varmeregulerende. Dette betyder at hvis dit barn fryser eller har en lav temperatur, vil uldundertøj selvfølgelig give dine børn eller babyer varmen. Men er dine børn og babyer i forvejen varme, vil uldundertøjet lede varmen videre og væk fra kroppen. Det vil sige at barnet ikke ender med at føle det bliver kogt i sit uldundertøj.

Denne egenskab gør også at børn og babyer ikke vil svede og på den måde forblive tørre. Det er atter en fordel med dette ekstremt svingene vejr vi har i Danmark. Dette betyder at uldundertøj er det beklædning der er bedst forberedt på en ændring i vejret.

Uldundertøj har også en helt unik anden egenskab. Uldundertøj er nemlig selvrensende. Dette skal tages med et gran salt, for det betyder selvfølgelig ikke du aldrig skal vaske dine børn eller babyers uldundertøj. Det betyder dog at du ikke behøver at vaske dine børn og babyers uldundertøj særlig ofte. Dette er grundet fibrene der findes i uldundertøj. Disse fibre gør at lugt og sved ikke kan hægte sig fast på tekstilet. Med andre ord er uldundertøj også vandafvisende. Så hvis det skulle gå hen og lugte efter dine børn eller babyer har brugt det i noget tid, kan det ofte være nok med en hurtig udluftning af tøjet.

Som vi nævnte lige før, er uldundertøj også vandafvisende i en mindre grad. Når du vasker dine babyer og børns uldundertøj, vil du se at vandet ikke er suget ind i tekstilet som det normale bomuldstøj.

Se også: Det perfekte uldtøj til børn?

Hvornår dine børn og babyer bør bruge uldundertøj og hvorfor

 

Brug godt udltøj til at holde barnet varmt

I ældre tid blev det sagt at alle måneder der har et ”r” i sig, bør børn og babyer bruge uldundertøj. Det vil altså sige alle måneder med undtagelse af maj, juni og juli. Men selv med det danske vejr kan uldundertøj også gå hen og blive ganske nyttig i disse tre førnævnte måneder.

Er der udsigt til vejr hvor du tænker at dit barn har risiko for at fryse, så hellere uldundertøj end ingen. For nu ved du at hvis dit barn i forvejen har det varmt, vil uldundertøjet blot lede varmen videre.

Derudover er uld intet mindre end beskyttende mod UV. Solens stråler har altså ingen effekt hvis dit barn er iført uldundertøj eller bare uld som andet tøj. Så når vi snakker om disse måneder hvor uldundertøj bør bruges, så er det også en god idé at have med i sommerens bedste perioder.

En lille ulempe

Det kan lyde for godt til at være sandt, og der er faktisk mange flere fordele end dem vi har været igennem nu, dem vi har været igennem er blot de mest væsentlige. Men der er selvfølgelig også en enkelt vigtig ulempe ved dette vidunder indenfor den praktiske beklædnings verden.

Vær særlig opmærksom på eksem på dit barn. Eksem, tør hud, rifter og sår bør holdes væk fra uld. Dette er fordi uld vil sætte sig fast og nærmest trævle op i såret eller den tørre hud. Er der netop tale om tør hud, vil uldet få det til at klø, og det er ikke sikkert dit barn er disciplineret nok til at holde kløerne på afstand. Uld er altså ikke med til at korte helingsprocessen, tværtimod.

Se også dette...

køb blå festkjoler i feminine styles
Mode

Flotte blå kjoler til fest

blå festkjoler er perfekt til både forår, efterår og vinteren. De lækre blå farve passer til de fleste anledninger, hvor det selvfølgelig gælder om at

brug tips til at holde tøjet rent
Mode

Tips til at holde tøjet rent

Du kan holde dit tøj rent på mange andre måder end blot at vaske det i vaskemaskinen. Her vil du få en masse tips til