Hvilket regntøj skal dine børn have?

Hvilket regntøj skal dine børn have?

Når du skal finde regntøj til dine børn, så er det med formål at dine børn forbliver tørre og varme. Men hvordan du finder det rigtige regntøj til dine børn, er nødvendigvis ikke det letteste i verden.

Her vil du få et par gode råd du bør se efter når du skal ud og købe regntøj til dine børn.

Der er et hav af valg når det gælder regntøj, men det giver lidt sig selv. Vi er alle forskellige og har derved forskellige behov. Her er det en specielt god idé at se dine børns behov og bedst muligt få dem dækket. Det kan eksempelvis være hvis dit barn er i en børnehave der er udenfor nærmest hele året, så er det mest vandtætte regntøj alfa og omega. Ligeledes kan vi se på om dine børn har en tendens til at svede meget, så skal du finde noget regntøj der sørger for at den lille krop kan ånde frit.

Se også: Sådan finder du den helt rigtige flyverdragt

Hvilket type regntøj?

Det gælder selvfølgelig om at finde det rigtige regntøj. Og her er typen logisk nok vigtigt. De to almindelige typer af børneregntøj er:

  • PU materiale som er regntøj i polyester med overflade i polyuretan
  • Regntøj i polyester med udvendig overflade med DWR-behandling(Durable Water Repellent) der fungere som teflonbelægning og tyndere coating indersiden

PU regntøj er fuld vandtæt, hvor regntøj af kun polyester er mere åndbar.

PU-regntøj?

PU på regntøj er en belægning/film af det syntetiske materiale polyuretan. Hvis syninger er i en ordentlig kvalitet, vil regntøj fremstillet i PU være mere vandtæt end det åndbare regntøj i udelukkende polyester med DRW-behandling af overfladen.

PU-regntøj er ikke åndbar, hvor den store fordel er regntæt og kan hjælpe på at isolerer mod kulde. Der findes efterhånden flere modeller af regntøj i polyester med PU-overfladebehandling, som gør sættet mere åndbar og samtidig vandtæt.

Hvis du vælger regntøj med PU, skal du undgå at vaske det i maskine men bruge en klud. PU-belægningen vil blive slidt ved vaskemaskine, hvor det gælder om at vende vrangen udad, hvis regntøjet kræver en vask.

Se også: Sådan finder du gode vinterstøvler til dine børn

Vandtæt regntøj og vandsøjletryk

 

hvordan finder du det rigtige regnsæt?

Selvfølgelig skal regntøj være vandtæt, det behøver ingen at forklare dig. Men har du styr på vandsøjletryk? Jo højere dette tal der indikerer vandsøjletryk er, jo mere afvisende overfor vand er det. Dine børn bør iklæde sig regntøj der har et vandsøjletryk mellem 2000 og 3000mm (mm er betegnelsen for vandsøjletryk). Her sikrer du dig at dine børns regntøj både kan afvise et ordentligt skyl og ikke mindst sne.

Vandsøjletryk er en yderst vigtig faktor når det gælder telte også. Her gælder et højere vandsøjletryk også en bedre vandresistens. Men der er dog en ulempe ved et højt vandsøjletryk uanset om det er telte eller regntøj til børn.

Jo højere vandsøjletrykket er, jo dårligere kan kroppen ånde i regntøjet. På denne måde er der en ironisk chance for, at dine børn bliver våde alligevel grundet sved der ikke kan få lov til at komme ud. Bliver du i tvivl når du står og ser på regntøj til dine børn, så spørg hellere end gerne ekspedienten i butikken. De arbejder med det og vil uden tvivl i en dialog om dine børn, kunne finde et passende sæt regntøj.

Se også: Det perfekte uldtøj til børn?

Lynlås, elastikker og stropper

Når du er ude og se efter regntøj til dine børn, så sørg for at købe noget der benytter sig af lynlås når det gælder overtøjet, og elastikker samt stropper når vi snakker regnbukser. Et alternativ til regntøj uden lynlås er med trykknapper, eller for den sags skyld velcro. Men trykknapper og velcro er altså ikke det mest vandafvisende i verden, og du kender forhåbentlig det danske vejr så godt som jeg, og ved derfor det ikke kommer til at holde. Det kan være du nu tænker at lynlåse heller ikke er 110% vandtætte, hvilket du har fuldstændig ret i, men de er stadig mere vandtætte end knapper og velcro. Desuden så er der typisk en overfladeflap der dækker lynlåsen, hvilket er nok til at afvise vandet.

Stropperne er til regnbukserne. Sørg for at der er stropper så bukserne kan sættes fast til fødderne. Her vil der nemlig blive lukket helt af for vand den vej ind til barnet. Vil du gå all-in på denne front (hvilket kan anbefales) så sørg for at det er en gummistrop og ikke elastik, da de holder meget længere.

Nu sagde vi godt nok at velcro ikke er godt nok, men her mente vi kun til overdelen. Den store åbning indtil kroppen. Regntøj bør have velcro, eller elastiske snore ved hænder og fødder, således der bliver lukket af for vandet i en hvis grad.

Yderligere småting

Reflekser. Det er egentlig ikke en småting, men uanset hvad skal det nævnes. Sørg for at når du køber regntøj til dine børn, at der er reflekser foran og bagpå. Det er en mørk tid og der må ikke vores børn noget. Det er vigtigt du finder regntøj i den helt rigtige størrelse til dine børn. Køber du noget der er for stort, er der her mulighed for vandet kan trænge ind. Er dine børns regntøj for småt, vil deres kroppe have svært ved at ånde naturligt.

 

Kilder:

Se også dette...