Vælg de rigtige børnesko? Tips til hvornår & hvordan til barnet

Vælg de rigtige børnesko? Når du skal vælge de helt rigtige børnesko til dit barn, er det vigtigt at de både er i den rigtige størrelse, men også har den rette komfort til dit barns fødder. Der findes et væld af både mærker, butikker og typer af børnesko, og alt afhængig af hvilke sko dit barn skal have, så er der forskellige gode råd til når du skal ud og købe børnesko.

barnets fødder og sko?

Et godt råd til når du køber børnesko generelt, er at du altid skal købe skoene ca. 1 – 1,5 cm længere en dit barns fod. Dette er med til, at fødderne kan vokse lidt, uden at du igen behøver at skulle ud at købe børnesko igen 3 måneder senere. Du kan lige så godt få så meget ud af de børnesko du køber, som muligt, og sikre dig både, at dit barn har bevægelsesfrihed i skoene, og at de kan bruges i længere tid.

Netop fordi børns fødder så hurtigt som de gør, er det vigtigt at du ca. hver 3. måned får målt dit barns fødder, for at sikre dig, at jeres børnesko passer.

Læs også: tips til at vælge de rigtige sandaler til børn

Hvornår den første sko?

Der er mange meninger om, hvornår børn skal have deres første børnesko, og hvornår det er nødvendigt for et barn at have sko på. Men som udgangspunkt kommer behovet for rigtige børnesko først rigtigt når dit barn begynder at stå og gå. Før de er begyndt at stå og gå, er babysko/ børnesko, egentlig mere et accessoires, end en nødvendighed.

Hvilke børnesko til den lille?

For at børnesko, sidder bedst og mest ergonomisk på fødderne, er det vigtigt at der er en lukning, som du kan spænde til, om fødderne. Derfor er børnesko med enten velour lukning, snørebånd eller elastik de bedste, da de kan strammes til om foden, og det derved giver dit barn et mere stabilt grundlag at gå på.

Når du har små børn er det vigtigt at de børnesko de går med, har en fast hælkappe der sidder ind til anklen, da de har brug for den ekstra støtte når de skal lære at gå.

I børnesko er det især vigtigt at der både er en fleksibel og blød sål, der følger fodens bevægelser, og at skoene samtidig er lavet i et åndbart materiale. De åndbare materialer du skal gå efter er fx; læder, uld og tex-membraner, hvor fødderne kan ånde igennem.

Hvorfor gode sko er nødvendige?

Der er mange forældre der lader børnesko gå i arv imellem søskende, men dette er ikke hensigtsmæssigt for dine børns fødder, da børnesko former dig rigtig meget efter børnenes fødder, og dermed passer det første barns sko, højst sandsynlig ikke dit mindste barns fødder.

Det er også vigtigt at påpege; børn generelt slider deres sko meget mere end voksne gør, fordi de går meget mere i det samme par sko, end voksne der jævnligt skifter sko. Derfor skal du som hovedregel huske at skifte mellem flere forskellige børnesko til dit barn, både så de ikke slider dem ned, men også fordi børn gennemsnitlig sveder mellem 2-3 spiseskefuld fodsved om dagen, og derfor har de godt af at blive skiftet mellem.

Børnesko holder gennemsnitligt ikke mere end 6 måneder af gangen, enten fordi dit barn simpelthen vokser ud af dem, eller også fordi de bliver slidt op.

Hvilke børnesko?

Som sagt er det godt at dit barn skifter mellem flere forskellige børnesko, og ikke kun går i det samme par, men har en 3-4 forskellige par du kan skifte mellem, disse kan fx være;

  • Støvler
  • Gummistøvler
  • Kondisko
  • Sandaler
  • Hjemmesko
  • Festsko

Det er vigtigt at du til en start, tager ned i en fysisk butik og får dit barn til at prøve nogle forskellige sko på, for at se hvordan de sidder på dit barns fod, og for at få råd og vejledning omkring de rigtige størrelser(kan også være smart med basistøj til børn). Når du herefter kender dit barns sko størrelse, kan du kaste dig ud i, at shoppe på nettet, hvor det mange steder er billigere. Dog er det vigtigt at sige, at ligesom vi voksne har brug for gode sko, af kvalitet, hvis det er nogle vi skal bruge dagligt, og give støtte til fødderne, så gælder det samme for dine børns fødder.

I dag er der mange sjove og søde muligheder for at kunne matche sine egne sko, med dine børns sko, og der er et væld af muligheder, designs og varianter at vælge imellem på markedet, så det er bare at kaste sig ud i det.

Se også dette...

Vælg støvler til børn? Tips til hvilken type der kan passe til din dreng eller pige, er, hvad du finder det nemme et overblik over her
Børn

Vælg støvler til børn

Uanset hvilke sko der er tale om, så er det aldrig let når det kommer til børn. Sko til børn er både dyre, de skal