Hvordan tørrer du dit tøj nemmest?

Hvordan tørrer du dit tøj nemmest? At tørre tøj når du ikke har en tørretumbler kan være ekstrem problematisk. Specielt hvis din bolig ikke er særlig stor, så fylder et tørrestativ altså meget. Specielt når tøjet også skal stå en dag eller to før det er helt tørt. Forskellige steder i boligen er henholdsvis egnet og uegnet til at tørre tøj. Hvor og hvordan du kan tørre dit tøj mest effektivt er nogle gode spørgsmål, som du muligvis skulle få svar på her. Om ikke andet, vil du gå herfra med nogle idéer til næste gang du skal tørre dit tøj.

Her er det bedst at tørre tøj

Som nævnt er der forskellige steder i boligen hvor det er egnet til at tørre tøj, og der er bestemt også nogle steder hvor det ikke er egnet. Det bedste sted at tørre tøj er uden tvivl på badeværelset. Rummet er fuldstændig egnet til en høj luftfugtighed, så her sørger du for ikke at gøre skade på bygningen.

Overordnet skal du blot sørge for at der er rigtig god ventilation i det rum du vælger at tørre dit tøj. Så hvis du har et ekstra rum du ikke rigtig benytter i din bolig, så hæng dit tøj til tørre der og sørg for at der bliver luftet ud mens tøjet er til tørre.

Alle bør undgå at tørre tøj i soveværelset, såfremt det hænger der mens du sover. Når vi mennesker sover, så frigiver kroppen op til 1 liter væske over natten. Denne ene liter øger i samarbejde med vores vejrtrækning, luftfugtigheden i rummet. Har vi samtidig fugtigt tøj til tørre, bliver luftfugtigheden meget ekstrem, meget hurtigt. Dette kan gøre det svære at vågne op om morgenen, du kan vågne op med en hovedpine og du kan føle at du ikke har sovet særlig meget. Den vigtigste ulempe ved at tørre tøj i soveværelset, er hvis du eller din partner har astma i en hvilken som helst grad. Det svarer til at overnatte i Randers Regnskov, hvilket er enhver astmatikers mareridt.

Alternativ tørring af tøj

Vi har muligvis alle prøvet det, specielt i vores unge dage. Nemlig det helt igennem smarte ved at tørre tøj med en hårtørrer. Har du travlt og er det din pæneste skjorte eller kjole du higer efter at få på, så brug hårtørreren. Hæng dit tøj på en bøjle, så der er luft omkring tøjet du vil tørre. Her skal du sørge for at gie ekstra tid ved hjørnerne (eksempelvis ved armhulen) og ved syningerne. Tykkere tøj kræver selvfølgelig mere tid at tørre.

Et andet alternativ er at bruge dit strygejern. Det går ganske hurtigt og så får du endda en rigtig flot og nystrøget beklædningsdel. Der er dog to vigtige ting at have i baghovedet inden du beslutter dig for at stryge dit tøj tørt. Sørg for at du har brugt en god centrifugering i vaskemaskinen, så tøjet ikke sjaskvådt og drypper når du skal til at stryge det. Du må aldrig vælge yderligere varme i tilfælde af at du har travlt. Højere varme og fugtigt tøj vil gå hen og skade dit tøj og derved forkorte tøjets levetid.

At bruge strygejernet er blot til at fremskynde processen af tørringen. Det anbefales ikke at bruge strygejernet til tøjet er helt tørt og klar til beklædning. Stryg det i stedet relativt tørt og hæng det herefter til tørre. Her vil du være sikker på at dit tøj kun skal fylde i din bolig i 1 døgn i stedet for 2.

Du kan selvfølgelig kombinere strygningen af dit tøj med hårtørreren efterfølgende.

Små råd og fifs

En rigtig god idé inden du hænger dit tøj til tørre, er at ryste det godt. Her vil du sørge for at der kommer luft i tekstilet, så det ikke bliver så tungt og kompakt.

Hæng dit vasketøj udendørs. Så længe det ikke regner, er dette en utrolig god metode til at tørre dit tøj. Om du gør det på altanen i din lejlighed eller i haven er underordnet. Hurtigt går det og let er det.

Sidst men ikke mindst, er det smart at anskaffe dig et hygrometer. Et hygrometer måler luftfugtigheden og du vil derfor finde ud af hvilket lokale der er bedst at tørre dit tøj i. Jo lavere tallet viser, jo bedre er det. For hvis der er en høj luftfugtighed i lokalet, tager det meget længere tid at tørre dit tøj. Det svarer nemlig til at du tørrer dit tøj inde i en sky.

Se også dette...

brug tips til at holde tøjet rent
Mode

Tips til at holde tøjet rent

Du kan holde dit tøj rent på mange andre måder end blot at vaske det i vaskemaskinen. Her vil du få en masse tips til