Tips til at holde tøjet rent

Du kan holde dit tøj rent på mange andre måder end blot at vaske det i vaskemaskinen. Her vil du få en masse tips til holde holde tøjet rent. Små enkle ting i hverdagen der ikke kræver mange timers arbejde ud i, hvordan du kan holde tøjet rent. Men ganske simple husmorråd, der kan forlænge levetiden på dit tøj.

Tips til holde dit tøj rent

Implementer dine tips i hverdagen så du forlænger dit tøjs levetid. Enkle små ting kan gøre en forskel.

Se også: Hvordan tørrer du dit tøj nemmest?

Tips nr. 1

  • Det lyder måske ikke særlig hygiejnisk, men du kan faktisk fjerne pletterne fra rødvinen med hvidvin. Dette er et tip hvis du eksempelvis er i sommerhus eller du er til et socialt arrangement, hvor tøjet helst skal sidde lige i skabet hele tiden.

Tips nr. 2

  • Er der kommet en eller anden form for olie på din lækre taske af læder, så skal du ikke gå i panik. Smid blot noget babypudder på og lad det sidde i ca. 8 timer. Babypudderet vil absorbere olien og derved ikke efterlade synlige pletter.

Tips nr. 3

  • Har du en sweater der fælder rigtig meget? Så kan du med fordel smide den i en stor frysepose (eller anden plasticpose kan også fungere) og så ind i fryseren med det i mellem ca. 4 timer.

Tips nr. 4

  • Selvbruner er noget enhver har i sit hjem. Men for tøjet er det ikke altid en god oplevelse. Tøjet kan hurtigt se beskidt ud, men du kan derimod holde det rent ved at fjerne det med citronsaft.

Tips nr. 5

  • Dit dyrebare Cashmere skal have det godt. Desværre, så er vaskemaskinen hård ved tøjet, og cashmere er som bekendt meget sart og kan derfor hurtigt se andet end rent ud. Vask det derfor i hånden, så du beholder og opnår et rent look.

Tips nr. 6

  • Nøjagtigt som med selvbruner, har du med garanti også oplevet det med foundation eller makeup. Hvis du får det på din så fine skjorte, vil den meget hurtigt se beskidt ud. Men lige så hurtigt som det kan se beskidt ud, kan du få det til at være rent igen. Brug noget barberskum (til mænd) og fjern det med dette. Det holder tøjet pænt og rent.

Tips nr. 7

  • Af alt tøjet I din garderobe, så er dine lædersko muligvis godt udfordret på pletter. Om det er sved eller nogen der har spildt en drink ned i dem, er underordnet. Disse pletter ser virkelig ikke godt ud. Du kan holde et rent look på dine lædersko ved blot at lægge en blød klud i dem når du kommer hjem efter en lang dag.

Tips nr. 8

  • Strømpe er ikke det mest attraktive på kloden. Strømper har en tendens til også hurtigt at se slidte ud, hvilket du kan undgå ved at give dem lidt hårspray. Dette gør både at strømperne holder en fin form, men også at de ikke så hurtigt får huller.

Tips nr. 9

  • Hvis du har spildt et eller andet på tøjet og du gerne vil have det væk hurtigst muligt. Så bør du aldrig nogensinde skrubbe tøjet, når du prøver at fjerne det spildte. Du skal i stedet dubbe, og det kan virke frustrerende og meget langsomt, men det er den korrekt måde at gøre det på, såfremt du ønsker at holde tøjet rent.

Tips nr. 10

  • Er der kommet pudder over det hele i din taske? Eller noget andet stads af din makeup? Så lige så let som du kan fjerne det på dit ansigt efter en bytur med makeupfjerner, kan du bruge makeupfjerne i tasken også.

Dårligt tøj ser ikke rent ud

Det er vigtigt at huske på, at hvis du ikke vedligeholder dit tøj og det vil se slidt ud, så vil det også se mere beskidt ud end rent – uanset hvor rent det er. Hvis du eksempelvis har et par jeans der er falmet helt vildt i farven, så skal der ikke meget til før det ikke ser rent ud.

Derfor bør du overveje hvordan du vasker og behandler tøjet. Tøjet i garderoben er noget der skal passes på, måske lige foruden din nattrøje, men ellers skal det. Det dur ikke at smide det på gulvet fordi det er varmt eller fordi du ramte ved siden af vasketøjskurven. Det kan være det motivere dig ved at tænke over hvor mange stakater du har brugt på tøjet, så du potentielt kan behandle det bedre og bevare et rent look.

Se også dette...

Brug tips til vælge regntøj til børn og voksne
Mode

Tips til at vælge regntøj

Regntøj er noget der skal findes i ethvert dansk hjem med det vejr vi har. Ofte har sommerdagene som virker udelukkende til at bestå regn.

køb blå festkjoler i feminine styles
Mode

Flotte blå kjoler til fest

blå festkjoler er perfekt til både forår, efterår og vinteren. De lækre blå farve passer til de fleste anledninger, hvor det selvfølgelig gælder om at