Find solbrillen som kvinde – Tips til hvordan du finder den rigtige

Som om det ikke er nok at vi knap nok kan finde den perfekte taske og de perfekte sko. Det er også svært at finde solbrillen som ikke kan erstattes. Men modsat tasker og sko, så er der faktisk nogle overvejelser du kan gøre, så du har lettere ved at finde solbrillen som kvinde.

Kvalitet

Solbrillen du skal ende med at finde, bør være af kvalitet. Det er der to hovedårsager til. Den ene årsag er at hvis solbrillen ikke er af kvalitet, så er beskyttelsen mod solen muligvis svær at finde. Solbrillen har til funktion at beskytte os mod solen, så solen ikke hindrer os i vores dagligdag. Det kan ske, at hvis solbrillen ikke er af god kvalitet, så vil solen kunne give dig øjenbetændelse, grå stær og bl.a. sneblindhed.

Derudover, så vil vi selvfølgelig også gerne have noget at vise frem, noget som vi kan flashe lidt ude i byen.

Læs også: Hvordan du tørrer tøj nemmest

Analyser dit ansigt

Bare fordi solbrillen din veninde altid har på når i er på stranden er utrolig flot og sidder perfekt, så er det ikke nødvendigvis ensbetydende med at solbrillen også passer på dit ansigt. Du bør derfor analysere dit ansigt og finde en solbrille der passer netop det.

Firkantet ansigt

 • Et firkantet ansigt kendetegnes ved at panden er bred, der er en firkantet hårgrænse samt kæbelinje. Det hele ligner noget der er lavet ud fra et vaterpas.Har du et firkantet ansigt, bør solbrillen have bløde og mere runde kanter, samt et tyndt stel. Med et firkantet ansigt har du brug for mere ovale briller, så der bliver skabt en god harmoni i dit ansigt.

Rundt ansigt

 • Har du lidt runde kinder, ”æblekinder”, er din hage lille og rund og er dit ansigt ca. lige så langt som det er bredt, så bør solbrillen til dit ansigt være rektangulær med et kraftigt stel. Dette vil give dit ansigt en rigtig fin kontrast med de runde former.

Ovalt ansigt

 • Et ovalt og rundt ansigt er ikke helt det samme. Et ovalt ansigt har en bredere pande end hagen er, samtidig med at din hårgrænse er blød og rund i det. Hvis du har et ovalt ansigt, så er det måske ikke så svært at finde solbrillen uden konkurrence, da ansigtet passer de fleste. Dog kan du med fordel tage et kig på de kantede/firkantede solbriller, lidt ligesom hvis du har et rundt ansigt.

Aflangt ansigt

 • Har du smalle kinder og er der noget længere fra pande til hage end kind til kind? Så er dit ansigt aflangt. Solbrillen til netop dit ansigt, er bred, med et bredt stel. Overordnet, bør du lede efter nogle store solbriller der er markant bredere end højere.

Hjerteformet ansigt

 • … også kaldet trekantsformet. Her er din pande det punkt i dit ansigt, mens du har relativt tydelige kindben og din hage er smal og lille. Dit ansigt passer perfekt til rigtig store solbriller, eller solbriller i dråbeform. Der må gerne være et tydeligt stel, men ellers kan du nærmest vælge og vrage som de med et ovalt ansigt.

Hvilket ansigt har du?

Prøv at sætte dig ind i hvad du har for et ansigt, så du har lettere ved at finde solbrillen der skal med på tur over sommeren.

Her får du en kort oversigt over hvilke stel der passer netop dit ansigt:

 • Ovalt: Alle stel.
 • Firkantet: Let og tyndt stel
 • Rundt: Kraftigt stel
 • Aflangt: bredt/lettere kraftigt.

Lidt ekstra til eftertanke …

Derudover, kan du med fordel også se glasfarve. Hvis der er noget der virkelig ser godt ud, så er det når solbrillen matcher en eller anden beklædningsdel. Hvis du eksempelvis har røde sko, så få et par solbriller med rødt glas. Dette er måske det eneste tidspunkt hvor billige solbriller rent faktisk kan være en fordel. Du skal dog være opmærksom på, at glasfarver kan have forskellige funktioner, andet end at se godt ud til dit outfit.

Eksempler på glasfarve og funktion:

 • Rødt: Gør kontraster tydeligere
 • Grønt: Giver en rigtig fin balance i nuancerne
 • Gult: Perfekt til dårlige lysforhold
 • Brundt: Giver dit en følelse af strand og varme
 • Blåt: Øger kontrasten ligesom gul.

Solbrillen til dig findes derude, nu kan du forhåbentligt få lettere ved at finde den.

Se også dette...

Hvad skal sund kost indeholde
Tips

Hvad skal sund kost indeholde?

Vi læser os blinde i så mange faktorer der er en del af en ”sund kost”. Det er bare utrolig svært at finde hoved og