Sådan finder du den helt rigtige flyverdragt

Kan du huske da du var lille og havde en flyverdragt på? Det var noget af det mest behagelige i hele verden når mor eller far ikke lynede lynlåsen op i vores nuttede dobbelthage. Det var som at gå rundt i verden pakket ind i en dyne eller to.

En flyverdragt er noget der i dén grad hører til i barnets beklædningssortiment. Her kan der også nævnes uldundertøj som stadig er behageligt og ikke mindst fodtøjet til den kolde tid.

Sådan finder du den helt rigtige flyverdragt med de nedenstående tips. Alternativt kan du kigge på udvalget af kvalitets mærker indenfor flyverdragter ved Kids World online.

Hvad er flyverdragten lavet af?

hvordan du finder den rigtige flyverdragt?Det er vigtigt når du skal finde en flyverdragt til guldklumpen, at du ikke har en nærig indstilling. En flyverdragt der ikke passer til barnet kan gå hen og blive endnu mere ubehageligt, end behageligt – og det vil vi helst undgå.

Find en flyverdragt der ikke vejer så meget. På den måde er du sikker på dit barn ikke bliver udkørt efter nogle timer, i hvert fald ikke på grund af en flyverdragt. Det meste tøj til vintertiden er ofte stiv i det når vi køber det. Det er selvfølgelig grundet det specielle materialer der har en egenskab som almindelig bomuld ikke kan måle sig med, men i og med du vælger en let flyverdragt, vil den hurtigt blive mere fleksibel at have på.

Ligesom alt andet tøj, specielt sko, skal det lige bruges et par gange før det ændre sig og tilpasser sig. Det samme gælder en flyverdragt, og ikke mindst en let flyverdragt.

Det kan godt være du tænker at en tungere flyverdragt vil give mere varme, og du derved forhindre dit barn bedre i at blive syg, og det er på sin vis også rigtigt. Det er derimod mindst lige så vigtigt at barnet kan komme af med varmen også, og ikke bliver helt indelukket i flyverdragten. Desuden kan er det lettere at finde plads til en ekstra trøje i en tynd og let flyverdragt end en varm.

Som udgangspunkt skal du være sikker på at flyverdragten både kan modstå vind og ikke mindst vand. Samtidig med at der på den ene eller anden måde er lavet noget til at holde på varmen indvendigt i form af for – eksempelvis.

Se også: Sådan finder du gode vinterstøvler til dine børn

Hvordan skal flyverdragten sidde på barnet?

Vi skal helst undgå at der kommer kulde ind i flyverdragten, det er mere eller mindre dens primære opgave. Derfor skal du først og fremmest se efter om hvorvidt den sidder omkring fødderne og ikke mindst hænderne. For hvis i nu skal ud og kælke, lave sneengle eller have en lille sneboldkamp, så er det vigtigt at en flyverdragt kan holde alt det vi gerne vil undgå, ude.

Når du tjekker efter ved fødder og hænder skal du prøve at se om du kan forestille dig det dækker nok til i forskellige positioner. Når du tjekker efter står dit barn højst sandsynligt stille, men det er jo ikke sådan man hverken kælker eller laver sneengle.

Så forestil dig hvordan det dækker dit barn i forskellige positioner. Her kan du eventuelt bede dit barn om at løfte armene eller sparke roligt ud i luft iklædt den enkelte flyverdragt.

Til de helt små findes der flyverdragter der gør det let at komme ind til barnet og skifte ble og eventuelt bukser.

Se også: Hvilket regntøj skal dine børn have

Lige to ting til …

Hvad angår vask af dit barns flyverdragt, er det smart at se efter en flyverdragt der både kan tåle at komme i tørretumbler, tørreskab og som skal vaskes ved 60 grader. På den måde har du en ekstra garanti for hvor god kvalitet den enkelte flyverdragt er af.

Endnu en smart ting at se efter er om der er noget ekstra forstærkning på de meget sarte steder for en beklædningsdel. Her er der selvfølgelig tale om knæene og albuerne. Dette er ikke nødvendigvis for at se efter om det beskytter dit barn under et fald, men mere for at sikre dig holdbarheden og du derved ikke skal ud og se efter en ny flyverdragt lige foreløbig.

Da en flyverdragt bliver benyttet i en kold og ikke mindst mørk periode, anbefales det at se efter en flyverdragt med reflekser hele vejen rundt. Om ikke andet, bør du selv montere nogen på.

De fleste flyverdragter har dog reflekser så barnet kan ses fra alle sider, men for en god ordens skyld, så vær sikker og tjek efter.

Se også dette...

Hvordan tørrer du dit tøj nemmest
Mode

Hvordan tørrer du dit tøj nemmest?

Hvordan tørrer du dit tøj nemmest? At tørre tøj når du ikke har en tørretumbler kan være ekstrem problematisk. Specielt hvis din bolig ikke er

brug tips til at holde tøjet rent
Mode

Tips til at holde tøjet rent

Du kan holde dit tøj rent på mange andre måder end blot at vaske det i vaskemaskinen. Her vil du få en masse tips til