Glattebørste test

Glattebørste? Er det ikke bare en børste med en glattejern eller omvendt? Det er et ikke brugbar produkt men nok nærmere endnu en ting der er opfundet for at vi skal bruge penge?

Glattebørster der kom frem i slutningen af 2015 kan måske være det nye hår apparat for dig, eller ej. Det svar og de bedste produkter er, hvad vi prøver at belyse i denne test/guide, hvor du finder svarene på alle de spørgsmål som du må have omkring de nyere glattebørster. Vi har samlet den nødvendige information og fundet nogle af de bedste testvinder modeller fra diverse uafhængige test. Det giver dig det hurtige og nemme overblik over mulighederne i 2022.

3 bedste glattebørster i god kvalitet

køb dafni glattebørsten på tilbud
Dafni glattebørste
GHD Glide glattebørste
BaByliss Hot Straightening Brush H150E skånsom glattebørste
Babyliss H150e

Hvad gør en glattebørste?

Glattebørsten giver dig den nemme/anderledes måde at glatte håret på (og børste håret på samme tid). Det er uanset om du har krøller, bølger, tykt eller tyndt hår. Fordelen og grunden til at denne opfindelse blev skabt, som så ikke er slået helt igennem endnu, er, at du har et hår apparatet der er nem at bruge og med den rigtige kvalitet, kan ordne dit hår nemt og hurtigt når du skal ud af døren, og ifølge producenterne på en bedre måde for hårets skyld.

En glattebørste skal dybest set være et hurtigere og bedre alternativ til et glattejern for dig.

Er glattebørsten nødvendig?

køb en glattebørste med dampEr en glattebørste need to have? Nej, for de bedste glattejern er lige så skånsomme som en glattebørste efter sigende er -og du opnår det samme ved at holde en børste foran et glattejern, hvis hele børste koncepten skal tages med i præmissen også.

Er en glattebørste nice to have? Ja det er den muligvis. Efter sigende er den mere skånsom mod dit hår. Børsten trækker ikke på samme måde i glatningen, men derimod ved at du får effekten af at rede håret.

Kan du bare bruge et glattejern og børste i stedet for? Ja selvfølgelig, for det virker og har virket i mange år. Det kræver bare den bedste børste og et glattejern i en god kvalitet som f.eks. en af de gode billige Babyliss glattejern eller det eksklusive GHD glattejern. Umiddelbart taler alt logik for, at du opnår et bedre resultat med et glattejern. Glattejern har været på markedet i mange år, og sådan har teknikken været optimeret hen imod bedste kvalitet i mange år. Glattebørsten har kun været på markedet få år uden de mange års teknologiske erfaring som ved fladjern.

Vil en glattebørste hjælpe med håret på samme måde som en børste og glattejern? Det er også et ja, for glattebørsten er netop skabt, så du nemt og hurtigt får det perfekte valg til helt samme smukke resultat. Det er bare nemmere kun at bruge en hånd end to. Om det ene eller andet er bedre kan være svært at sige, for i bund og grund ender det altid ud med at være en smagssag om det ene eller andet beskytter bedre og ikke mindst, giver det samme eller bedre resultat.

Er der forskel på glattebørster?

Ligesom med de bedste krøllejern, glattejern, bølgejern, hårtørrer og andre produkter, så er der selvfølgelig også forskel på kvaliteten af de forskellige glattebørster.

Et GHD glattejern kan de fleste nok blive enige om, er bedre end de fleste andre stylers, men du betaler også for den forskel. Det samme gør sig selvfølgelig også gældende indenfor glattebørster. Den originale Dafni glattebørste giver et bedre resultat end en af de billigere uorginale børster.

Den originale børste giver et bedre produkt i konstruktion og detaljer. Du får et produkt hvor f.eks. piggene er placeret strategisk til at opnå det helt rigtige resultat på hurtigst mulige måde. Her virker det ofte lidt mere tilfældigt på de billige modeller, hvor børsten ikke altid glider uhæmmet gennem håret og som sådan ikke rigtig glatter.

Her er det selvfølgelig konstruktionen og materialerne der gør forskellen. En Dafni børste er lavet af speciel varme afvisende plast og keramisk område så du får en skånsom glatning ligesom med et godt glattejern. Modellerne i den dårlige kvalitet bruger ofte silikonedupper på piggene, og hvis disse brækker af hvilket de kan over tid, så har du varmelegemet i direkte kontakt med dit hår og hovedbund. Derudover, så er de dårlige ikke særlig godt beskyttet med varmeisolerende materiale, så de bliver umulige at holde på med hånden nu varmen bliver for høj.

Varmelegemet i børsten er det afgørende for, om du beskytter håret og samtidig opnår den gode glatning på hurtigste og bedste måde. Her gør du dig selv en tjeneste ved ikke at spare lidt penge og købe et dårlig produkt. For at beskytte håret bedst muligt skal du kunne glatte håret hurtigt og nemt. Det gør du bedst med en styler der har en konstant temperatur, hvilket kun kvalitets stylere giver dig som de tre forskellige modeller her.

Dafni Hair Straightening ceramic brush glattebørste

Dafni er den originale glattebørste der er opbygget som en traditionel hårbørste. Det er en af de dyreste modeller, med du får også kvalitet hvor bund og pigge er omgivet af keramisk materiale til opvarmning. Du får en hurtig og nem glattebørste der har fået gode anmeldelser i Vogue, Cosmopolitan, BeautyHeaven, Daily Mail mm. netop for kvaliteten i brugervenlig og det gode slutresultat.

Hvorfor Dafni?

Fordelen ved denne model der er en af topmodellerne er, at håret glider nemt gennem den varme børste og glatter dit hår uden at der kommer knæk. Det kan ske ret ofte med et almindeligt glattejern. Hurtig og konstant opvarmning med en temperatur på 185 grader og selvfølgelig keramisk overflade.

Pigge er anderledes

Teknikken i Dafni er ikke anderledes end f.eks. HH Simonsen eller Babyliss. Du giver håret varmepåvirkning fra flere sider der giver dig den hurtigere glatning. Piggene er dog lidt anderledes end andre modeller. Her er det yderste lavet af plast som ikke bliver opvarmet. Det giver dig større mulighed for at rede håret helt ind til hovedbunden.

Bedre end andre?

Om du skal købe Dafni i forhold til de andre modeller er mere eller mindre en smagssag. Du får den originale glattebørste som er testet og vejet god. Hvorimod mange andre der har kopieret teknikken, måske ikke giver dig den helt samme ydelse. Her skal du selvfølgelig gøre op med dig selv om det er prisen værd.

 • Den originale glattebørste
 • Velegnet til alle hårtyper
 • Nem og ergonomisk
 • Opvarmning på under 1 minut
 • Keramisk belægning
 • Varmeresistent plastik på bagsiden
 • 400 Watt
 • 2,2 meter ledning

 

GHD Glide Hot Brush

GHD Glide Hot Brush er anbefalet I tests hos The Guardian, Womenshealthmag, Good Housekeeping m.m. for sin brugervenlighed og gode ydelse til at glatte håret.

GHD glattebørsten er i høj kvalitet og i den høje prisklasse. Du får en glattebørste der hurtigt og nemt glatter dit hår, som også kan klare det kruset hår ganske nemt.

Velkendt GHD kvalitet

Styleren er den velkendte keramiske belægning med ioner som du finder i alle GHD stylere. Opvarmning af ganske hurtigt og har den optimale temperatur på 185 grader som du finder i alle glattejern, krøllejern og børster fra det engelske firma. Temperaturen på 185 er den optimale temperatur til at style og skåne håret samtidig ud fra GHDs egen forskning.

Pigge

Den elektriske styler har både korte og lange pigge, så du opnår hurtigere styling ved at style store hårtotter ad gangen.

Ledningen er på 2,7 meter, så du har får god manøvredygtighed til at style med.

 • Keramisk teknologi med ioner
 • Eliminerer frizz
 • Pigge i forskellige længder
 • Autosluk
 • 2,7 m. ledning

Babyliss H150E Hot Straightening Brush

Babyliss Hot Straightening Brush i mellemprisklassen giver en god kvalitet i både materiale, ydelse og brugervenlighed. En god glattebørste til tykt og langt hår men anvendelig til alle hårtyper.

Ydelse & kvalitet

Babyliss børsten kommer med 3 forskellige pigge, som hver især er med til at fremelske det flotte og hurtige resultat af håret. Børsten bør kun anvendes i tørt hår, hvor du ligesom med alle andre modeller, skaber det bedste resultat ved at bruge en almindelig hårbørste først.

Pigge

Børsten har keramisk varme og opvarmede pigge til at skabe en jævn fordeling af varmen. Indvendige pigge i silikone til at give en jævn glatning ved at bringe hårstråene tættere på varmen. Og udvendige pigge i plastik der hjælper til at børste håret nænsomt.

Glattebørsten er nem at holde ved og bruge, hvor du finder en indikator lampe og on/off knap.

 • Keramisk varmesystem
 • 3 forskellige pigge
 • On/off knap
 • Indikator lamp

Babyliss AS200E Rotating Hair Brush

 

Babyliss AS200E Rotating Hair Brush er ikke et glattejern/børste men mere en kombineret hårtørrer og curlingbørste. Du kan nemlig bruge denne Babyliss Styler til at style håret, hvad end det er at skabe krøller eller glatte.

Styling

Børsten har roterende bevægelser der kan skabe volume men også tørre og glatte håret. Der er varm og kold varmekontakt mulighed.

Kvalitet

Babyliss styleren har keramisk belægning med ion teknologi og er baseret på 1000 watt ydelse. Du kan vælge mellem 2 forskellige varmeindstillinger og får en roterende 50 mm børste, rund 20 mm hårbørste og koncentrator dyse med.

 • Keramisk belægning
 • 2 varmeindstillinger
 • Varm/kold kontakt
 • 1,8 m ledning
 • 1000 Watt belastningsevne
 • 3 års garanti

Remington CB7400 E51 glattebørste

Remington er kendt for elektriske hårapparater og efter Dafni lancerer deres originale glattebørste, er Babyliss, Revlon, GHD helt ligesom Remington, selvfølgelig også på markedet med en eller flere modeller.

God kvalitet

Remington har skabt Remington Straight Brush, som er deres model til at opnå et glat hår nemt, hurtigt og sikkert.

Du får en glattebørste der er varm på 30 sekunder, og selvfølgelig kommer med antistatisk belægning og keramiske børstehår, så du slipper for krus og minimerer statisk elektricitet.

Til alle hårtyper

Modellen er til alle hårtyper, hvad end det er krøllet, bølget, tykt eller tyndt hår. Iigesom med Dafni og HH Simonsen modellerne, er spidserne på Remington børsten ikke af varmeledet materiale, så du slipper for at brænde hovedbunden.

En god model der nok ikke adskiller sig meget fra HH Simonsen udover at opvarmningen er hurtigere, men så er ledningen desværre kun i standardmål på 1,8 meter hvilket er irriterende. Materialet og varmestyringen er lidt anderledes end Dafni modellen, men denne børste vil ligesom de andre viste, kunne glatte dit hår ganske fint og absolut et godt bud hvis du vil have en ny glattebørste.

 • Velegnet til alle hårtyper
 • Innovativt design
 • Keramisk og antistatisk belægning
 • Kolde børstespidser
 • 3 varmeindstillinger (15, 190, 230 grader)
 • Opvarmningstid på 30 sekunder
 • Auto sluk efter 60 minutters inaktivitet
 • Ledning på 1,8 meter
 • Vægte: 448 gram
 • 3 års garanti

Babyliss HSB100E glattebørste

Babyliss har selvfølgelig også skabt deres version af en god glattebørste. Her er modellen HSB100E blevet rost for en god kvalitet i forhold til prisen ved Testsieger, Elle, Norsk TV2 m.m. for sin innovative teknik og gode slutresultat.

Prisniveau

Glattebørsten kommer prismæssigt i mellemklassen med sin pris lige omkring 400 kr. Her får du ikke helt samme højde finish og kvalitet som Dafni styleren. Du får en hurtig, skånsom og god glatning med børsten der glider dejlig nemt gennem håret. En ulempen er dog materialet, som over længere tid kan blive varmt.

Børsten

Babyliss glattebørsten kommer med 3 innovative typer af børstehår. I det hele sidder der 126 børstehår der kommer i forskellige design. Inderste på børsten finder du det keramiske materiale mens det yderst består af silikone og plastik.

Temperatur

Ligesom med Babyliss glattejern kan du regulerer temperaturindstillingerne. På denne model der også kaldes Babyliss Liss Brush 3D får du mulighed for regulering af 3 forskellige temperaturindstillinger. Det gør du ved hjælp af knappen på skaftet.

Ledningen kommer i standard længde på 1,8 meter som kan være en ulempe når håret skal glattes.

 • Velegnet til alle hårtyper
 • Opvarmningstid: 30 sek.
 • ION funktion
 • Diamon Ceramic varmelegeme
 • Temperaturindstillinger: 3
 • Temperatur: 180, 190, 200 grader
 • Auto sluk
 • 1,8 m. drejeledning

 

HH Simonsen Hot Brush Straightener

Danske HH Simonsen har selvfølgelig også hoppet på den nye teknik, og skabt deres version af en prisvenlig glattebørste til privat brug. HH Simonsen Hot Brush Straightener kommer til en pris lige omkring 400 kr. Til prisen får du et ganske fint glattejern med forskellige funktioner.

Funktioner

Glattebørsten kommer med mulighed for temperaturindstillinger som Remington eller Babyliss. Her kan du vælge henholdsvis 210-230 grader, 190-210 grader eller 170-200 grader. Selv om der ikke er noget forskning som specifikt peger på xx temperatur som den optimale, er de 185 grader som GHD peger på, den temperatur som de fleste mener at være den rette.

Brugervenlighed

Designet i HH Simonsen glattebørsten er dejlig brugervenlig. For du får nemlig et godt ergonomisk skaft der ligger godt i hånden. Helt ligesom børstehovedet er designet så børstehårene ikke trækker i håret, som kan ske med et glattejern.

En ganske fin glattebørste der kan give dig en hurtig glatning og fint resultat. Kvalitetsmæssigt er der ikke den store forskel på denne HH Simonsen og de viste Babyliss eller Remington modeller.

 • Keramisk belægning
 • ION-teknologi
 • Anti-skoldning
 • Temperaturindstillinger: 3
 • Ergonomisk design
 • Ledning: 3 m.
 • Mål børstehoved: 12 x 5 x 7 cm.

OBH Artist Pro Brush & Straight

OBH Nordica laver elektriske apparater i den billige ende af kvalitets produkter. Her får du OBH Artist Pro glattebørste der til en pris af 300 kr. kommer med keramisk belægning og ioniserings-funktion. Teknikken er både med til at skåne håret og samtidig give dig effektivt resultat.

Kvalitet

Du får ikke helt samme høje klasse som Dafni i materialer. For kvaliteten og finish er lidt skrabet i sammenligning, men du får til gengæld glattebørsten meget billig.

Glattebørsten kommer med keramisk belægning hvilket bør være et krav du skal stille til både krøllejern og glattejern. Det fordeler varmen jævnt på hele overfladen, så dit hår bliver skånet mod varmeskadet bedst muligt. Den keramiske belægning gør også, at glatningen bliver bedre og hurtigere fordi håret glider nemt henover overfladen.

Prisen

Den store fordel ved denne børste er kvaliteten og brugervenligheden i forhold til prisen. Du får keramisk belægning, ioniserings-funktion og en god lang ledning på 2,8 meter. En lang ledning er ganske praktisk så du kan glatte uhindret uden at ledningen siger stop.

 • Keramisk belægning
 • Ioniserings-funktion
 • Opvarmningstid: 1 min.
 • Temperatur: 210 grader
 • Mål: 4×6,7×12 cm.
 • Ledning: 2,8 meter
 • Autosluk

 

Hvordan du bruger en glattebørste?

Det kræver ikke så meget at bruge en glattebørste, men dog skal du være opmærksom på, at håret ikke skal være vådt, da de viste modeller kun er beregnet til tørt brug(helt ligesom med et glattejern). Derudover, så skal du igennem håret med kam/børste inden du bruger glattebørsten, hvis du vil opnå bedste resultat også selvom det kan lyde lidt tosset.

Sådan bruger du en glattebørste:

 • Sørg for at håret er tørt og redt igennem.
 • Rengør din glattebørste inden du går i gang, for den skal være ren når den bliver brugt i et rent hår logisk nok.
 • Hold on/off knappen inde på din glattebørste så den bliver tændt.
 • Indstil temperaturen på knapperne +/- der sidder på siden af børsten – Vel og mærke hvis der er forskellige varmeindstillinger på din model.
 • Når børsten er varmet op enten efter 30 eller 60 sekunder, så børster du stille og roligt igennem dit hår fra rod til spids i lange træk.
 • Når du er igennem hele håret, så sluk glattebørsten frem for at lade autosluk gøre det.

Forskellen mellem glattejern og glattebørste?

Hvis du ejer et godt glattejern, så er det logisk nok at spørge, om der overhovedet er nogen forskel. Her må svaret vel være, ja og nej. Glattejern/fladjern har eksisteret i efterhånden evigheder, og er som sådan, videreudviklet til at være i top stand. Det samme kan man ikke sige om et hår apparat der kun har eksisteret i et par år, og som sådan, ikke vil have haft teknologiske udvikling.

Glattejernet fungerer på den måde at du klemmer håret sammen og tilføjer varme via de keramiske plader med sensorer der fordeler varmen, som du så trækker henover håret.

Glattebørsten fungerer på den måde at du redder håret ud. Det gør, at du skåner håret for slid og stress i forhold til glattejernet der bliver trukket henover håret.

Er en ny glattebørste det bedste valg?

Om du skal købe en ny glattebørste eller fortsætte med et glattejern er en personlig vurdering. Glattejerns teknologi er bedre, men der kommer flere og flere modeller på markedet indenfor glattebørster, og mon ikke med tiden at de fleste faktisk finder børsten bedre, hurtigere og nemmere at bruge – For som vist her, så er det ret nemt, hurtigt og giver gode resultater trods alt.

Hvorfor varmebeskyttelse?

Varmen er, hvad der kan skade håret. Og derfor skal du selvfølgelig tage varmebeskyttelse seriøst når du bruger elektriske hårstylere som hårtørrer, krøllejern, crepejern, glattejern og glattebørster.

En af de bedste råd i forhold til styling af håret er, at du ikke bør udsætte håret for varmen fra apparaterne hver dag. Helt ligesom du bør købe varmebeskyttelse spray og bruge dette, når du f.eks. glatter håret.

En spray er med at forebygge skader og de fleste produkter i dag er samtidig med at holde håret glansfuld og sundt. Sprayen er med give beskyttelse til håret mod de høje varmegrader fra styleren. Det virker ved at du sprayer på håret der skal tørre ind i håret inden du kører glattebørsten gennem håret. Her vil varmebeskyttelsen fra sprayen virker som en hinden mellem håret og glattebørsten eller anden styler.

Kilder:

Se også dette...

køb en braun hårtørrer
Skønhed

Braun Hårtørrer

Er du udkig efter en god billig hårtørrer, og her overvejer du måske en Braun hårtørrer? Du får en ganske god hårtørrer til en billig

Hvilket krøllejern er bedst?
Skønhed

Hvilket krøllejern er bedst?

Hvilket krøllejern er bedst i 2023? Et godt krøllejern er nødvendigt, hvis du ønsker at skabe de flotte krøller. Her gælder det også bruge det