GHD glattejern guide

Hvilket GHD glattejern er bedst? Og hvorfor købe en ny styler/glattejern til den høje pris og kvalitet der er forbundet med det engelske brand? Hvorfor ikke købe et billigere Babyliss glattejern der også glatter dit hår?

Du kan også spørge; Hvorfor nøjes med de billige glattejern der ikke giver den gode beskyttelse der måske skader håret på sigt. Og her kan den større investering med GHD måske være prisen værd.

Du finder mange forskellige modeller og brands som HH Simonsen, Babyliss, Braun, Revlon, Remington m.m. men GHD er dog det brand der ligger helt i top med hensyn til kvalitet(Find andre mærker indenfor glattejern på Glattejernet). Og derfor kan du se mulighederne indenfor det britiske brand, i denne GHD glattejern test/guide om hvorfor, hvordan, hvor og hvilken ghd glattejern der er det bedste for dig i 2021.

De forskellige GHD styler generationer

Hvorfor ghd glattejern?

hvem forhandler ghd glattejernHelt konkret skal du vælge at bruge lidt flere penge på at købe et kvalitets produkt som GHD. Helt ligesom mange stylister, frisører og andre professionelle, så kan du også derhjemme opnå at få et hår der bliver skånet bedst muligt ved brug af et glattejern i den høje kvalitet, for kvalitet og pris hænger ofte sammen.

Du skåner dit hår mange gange mere med et kvalitets produkt som f.eks. GHD, så får du også mange andre lækre detaljer med. Opvarmningen i GHD tager kun omkring 20-30 sekunder, hvilket vil sige, en jævn fordeling af maksimal temperatur over hele varmepladen. Det opnår du ikke på samme måde med et 200 kr. produkt. Og ofte skal du bruge et glattejern på de tidspunkter af døgnet, hvor du skal hurtig ud af døren.

At skåne dit hår med en god opvarmning betyder, at glattejernet skal holde en konstant varme under hele glatningen. Og netop dette er det bedste argument for at bruge flere penge på et godt produkt.

Når du prøver en GHD styler, der også kan bruges som krøllejern, så vil du forstå forskellen mellem et godt kvalitets produkt og et almindelig billigt glattejern. GHD laver ikke hakker i håret ved glatning, da varmepladerne er udstyret med en vippe funktion. Du vil heller ikke opleve en kort irriterende ledning. Med det engelske brand kører ledningen med rundt ved glatningen.

GHD og den konstante temperatur?

GHD har brugt tid og penge på at forske i, hvad der er den optimale temperatur for at glatte håret. Her ligger temperaturen på 185 grader. Det gælder for det store, korte eller måske tynde hår. Højere grader vil beskadige håret. Og lavere grader vil udtørre håret fordi du skal køre over håret flere gange. GHD påviste brugen af forkert varme ved at sammenligne deres flagskib Platinum 4 generations glattejernet med et andet brand på 220 grader. Her mindskede GHD styleren ødelæggelse af håret med 50%.

Du får selvfølgelig ikke muligheden for at justerer varmen mellem 120 og 220 grader som Babyliss, HH Simonsen, Braun og andre. Med du undgår også at beskadige og udtørre håret. For de andre producenter har ofte kun varmeindstillinger på deres produkter, fordi kunderne ønsker det.

Styler eller glattejern?

Hvis du er forvirret over brugen af betegnelserne styler, fladjern og glattejern, så er det forskellige ord for den samme ting. Alle producenter på nær GHD kalder deres produkter for glattejern(og det ældre udtryk; fladjern) men GHD kalder konsekvens deres glattejern for Styler, fordi de ofte også kan bruges som krøllejern(og er et engelsk produkt selvfølgelig). Dertil lægges den nye teknologi, for du finder også glattebørster som du kan se i denne glattebørste test.

Ghd glattejern hvad skal du vælge?

 

brug det bedste ghd glattejern til dit hår

Der findes forskellige typer, størrelser og modeller indenfor GHD stylers. Du finder de fire forskellige generationer, men også den nye optimeret IV Guld kommer i forskellige typer. Helt ligesom du finder forskellige special editions modeller i pink, hvid og blå. Hvor priserne varierer fra 800 kr. til 2000 kr.

GHD glattejern generationer

GHD kommer i fire forskellige generationer; IV, V, Eclipse og Platinum.

 • GHD IV – 1 generation: Dette glattejern kom på markedet tilbage i 2007. Og som det ældste glattejern kan du faktisk finde det til en god billig pris. Du kan være heldig at finde gode tilbud ved forskellige forhandlere som Føtex, Matas, Elgiganten, Bilka og diverse online forhandlere.
 • GHD V – 2 generation: Efterfølgeren til VI er en bedre model, for den er selvfølgelig optimeret og videreudviklet fra sin forgænger. Her er Gold der er udviklet efter Platinum, en innovation model der bygger på IV. Det betyder, at du får forbedret varmeplader både til den gode glatning og også til beskyttelse af håret. Denne model kan du også finde i et stort udvalg af special editions, hvor det ofte er farven på glattejernet der er største forskel.
 • GHD Eclipse – 3 generation: Eclipse blev en revolution fra de forrige modeller da den kom frem. Styleren kommer med Tri-Zone teknologi, der giver den forbedret varme i form af en konstant temperatur. Alt i alt et meget bedre glattejern end både 1 og 2 generation, men også væsentlig dyrere. Da Eclipse er afløst af Platinum, er den mere eller mindre udgået.
 • GHD Platinum – 4 generation: Nyeste generation er Platinum der også er flagskibet mellem de forskellige generationer. Platinum er bygget på Eclipse modellen men gjort bedre både med beskyttelse, glatning og brugeroplevelse.

GHD Stylers størrelser

GHD kommer i de 4 forskellige generationer. Men du finder også forskellige størrelser. Du finder nemlig GHD glattejern i 3 forskellige størrelser – mini, classic og max.

 • Mini: Denne størrelse glattejern er god til fint og kort hår, fladjernet kommer med med tynde plader, så du kan komme helt i dybden. Vælges også som rejseglattejern.
 • Classic: Størrelsen der er standard og som kan bruges til alle hårtyper og såmænd også til at skabe smukke krøller.
 • Max: Den store størrelse kommer med 4 cm. brede plader, som er god at bruge til det lange eller kraftige hår.

GHD Gold version?

For at gøre det lidt mere forvirrende med forskellige typer, størrelser og modeller, så finder du også GHD IV serien i en guld version. Forskellen er primært belægningen der får glattejernet til at glide bedre gennem håret. Grunden til dette ifølge flere professionelle brugere er, at pladerne fordeler varmen bedre. Og derfor får du følelsen af at Gold versionen giver en højere temperatur.

Det giver både en bedre glatning, en endnu bedre reducering at varmeskade og det bliver hurtigere at glatte håret. Pris forskellen er meget begrænset, så hvis du vil købe en GHD IV styler så køb Gold versionen.

Special editions

Du finder 3 størrelser og 4 forskellige generationer af modellerne fra GHD, men der bliver dog ofte også sendt special editions udgaver på markedet. Som regel kommer speciel edition udgaverne kun med specielle farver, men et par af dem kommer også med ekstra tilbehør. Der er intet specielt ekstra med disse modeller, udover at du kan få et ret unikt glattejern i den cool farve der skifter hvert år til hver sin limited edition.

Hvor køber og hvad koster ghd glattejern?

Hvis du er tvivl om hvor du kan købe GHD glattejern til den billige pris, så er USA, Tyskland eller England absolut de billigste steder. Det at købe i udlandet kan dog ofte ikke betale sig med told, garanti, returnering og så vores forskellige standard i f.eks. strøm. Du får nemlig stylers købt i udlandet med engelsk stik, men heldigvis kommer de fleste GHD produkter med omformer så det danske stik sidder udenpå.

Du kan også købe brugte modeller på DBA eller simpelthen købe dit GHD glattejern ved en af de billigste forhandlere online som Nicehair, Beautycos eller måske Lookfantastic der er lokaliseret i England ligesom GHD.

Hvilken GHD styler er den bedste?

 

brug en glattejern test til at finde det bedste

Hvis du vil have det absolut bedste GHD glattejern, så er det selvfølgelig den nyeste Platinum. Med Platinum får du både den nyeste teknik til den optimale glatning og samtidig bedste beskyttelse mod varmeskader, som forekommer ved brug af el apparater som bølgejern, hårtørrer og selvfølgelig glattejern.

Absolut en af de bedste glattejern på markedet men sjældent kåret som bedst i test, for det er samtidig også en af de dyreste modeller. Den høje pris og værdien er noget, som du skal gøre op med dig selv. De tre andre generationer af stylers er rigtig gode glattejern også.

GHD Classic IV Styler

 • Velegnet til alle hårtyper
 • Kan også bruges til krøller

GHD IV 1 generations styler er den ældste model og samtidig også den billigste blandt de forskellige elektriske GHD stylers. Det et godt nok det ældste men er dog et super godt produkt til opnå den hurtige og flotte glatning samt beskytte håret bedst muligt.

Det klassiske IV Styler fladjern har fået og får stadig gode anbefalinger og anmeldelser både af forbrugere og online skønhedsmagasiner. IV glattejernet reducerer statisk elektricitet ved hjælp af at afgive negative ioner, og hjælper med til at give et skinnede hår.

Glattejernet kan både glatte og style krøller. Og forbedrer stylingen ved hjælp af keramiske varmeplader. Funktionerne i glattejernet dækker over forbedret sikkerhed ved hjælp af sleep mode, der både kan aktiverer og slukke dit styling jern hvis ikke i brug indenfor en halv time.

Helt ligesom modellen kan tilpasse sig strømspænding i en stikkontakt, så du kan bruge glattejernet over det meste af verdenen.

Super hurtigt glattejern der kan opnå maks. temperatur på meget hurtig tid, så du kan style dit hår hurtigt om morgenen, hvor du sikkert har travlt med at komme ud af døren.

 • ​Velegnet: Volume, krus, fald og krøller
 • ION teknologi: Ja
 • Keramiske plader: Ja
 • Sleepmode: Ja
 • Opvarmningstid: 30 sek
 • Ledning: 2,8 m
 • Strømspænding: 110 – 240 V

GHD Gold V Classic Styler

 • Gold er optimeret og strømlinet
 • God til både krøller og glatning

HD V er 2 generation hvor Gold er en ny version i et optimeret strømlinet design. Med GHD Gold V Classic Styler jern er perfekt til at glatte din hår. Og med vippepladerne kan du også lave krøller.

Det nye i den opdateret version er de forbedret varmeplader. Her får du nano-silver belægning, der ikke bare giver dig en mere skånsom glatning af håret, men også sørger for at jernet glider lettere og hurtigere gennem håret.

Ligesom med de andre GHD modeller får du også gode funktioner. Autosluk med sikring indenfor 30 minutter og du kan bruge det overalt i verden ved hjælp af spændingsomformer.

Hvis du vil have et kvalitets jern der giver dig den gode glatning af håret, så bør du overveje at bruge de ekstra kroner på GHD V, mini eller Max i Gold.

 • ​​Forbedret varmeplader
 • Nano-silver belægning
 • ION-teknologi: ja
 • Opvarmningstid: 20 sek
 • Temperatur på 185°C
 • Sleep-mode: 30 minutter
 • 2.7 m. drejeledning
 • Indbygget spændingsomformer

GHD Eclipse glattejern - Udgået model

 • Testvinder glattejern (dog udgået model)
 • Top kvalitet til privat & professionel brug

Eclipse er 3 generation og var en revolutionerede model da den udkom. Modellen der er blevet kåret som testvinder ved Allure, Beautybulletin og mange andre steder, giver dig høj kvalitet i design og teknik.

Eclipse styleren er en videreudvikling og optimering af GHD V styler. Her er designet blevet forbedret gevaldigt. Du får aerogol-isolering, hvilket giver et køligere glattejern at røre ved. Helt ligesom du får bedre ergonomisk greb med Eclipse.

Eclipse er velegnet til alle hårtyper, og selv om modellen efterhånden er udgået alle steder, kan du være heldigt at finde et til en god pris på udsalg eller tilbud ved en af de forskellige forhandlere. Du får nemlig et glattejern i høj kvalitet, som du vil blive glad for i mange år frem.

 • Velegnet til genstridig og kraftig hår
 • Velegnet til alle hårtyper
 • Opvarmningstid: 20 sek.
 • 6 sensorer til varmefordeling
 • Fast temperatur på 185 grader
 • Tri-Zone teknologi
 • Sleep-mode

GHD Platinum

 • Topmodel, Høj kvalitet
 • Velegnet til alle hårtyper

Platinum er 4 generation glattejernet fra GHD som er videreudviklet fra Eclipse(og som Gold versionerne er blevet optimeret på). Platinum får gode anbefalinger og anmeldelser af brugere og professionelle. Du får top kvalitet der til gengæld også er den dyreste GHD styler.

Brugervenlighed, sikkerhed og ydelse er optimeret og giver høj kvalitet forhold til at skåne håret, ergonomisk brug og selvfølgelig det flotte resultat hvad end det et tykt eller langt hår.

Modellen giver dig selvfølgelig også mulighed for at bruge det som krøllejern. Styleren kan glatte, krølle, bølge eller skabe volume. Teknisk kommer Platinum med den patenterede Tri-Zone teknologi og Safer for Hair.

 • ​Velegnet til alle hårtyper
 • Kan glatte, krølle, bølge eller volume
 • Ergonomisk design
 • Tri-zone teknologi
 • Safer for hair teknologi
 • 20 sek opvarmningstid
 • 185°C fast temperatur
 • 2,8 m. drejeledning
 • Sleepmode

GHD V Gold Mini styler

 • Velegnet til fint og kort hår
 • Optimeret strømlinet design

I GHd V Gold serien finder du mini styleren modellen der er god til det fine eller korte hår. Mini styleren har fået gode anmeldelser i tyske Testsieger og andre steder for brugervenlighed og den velkendte gode kvalitet. Her er Gold i den nyere strømlinet model, med til at give den høje kvalitet, hvor mini modellen kommer med 2 cm. brede varmeplader. Her kommer belægningen i gold med nano-silver til forbedring af varmen og et bedre glid gennem håret.

Mini styleren kommer med den bedre isolering af beklædningen så du ikke brænder fingrene. Og ligesom de fleste andre modeller og generationer, kan du også skabe fald, bølger eller flotte krøller.

 • Velegnet til kort og fint hår
 • 2 cm brede varmeplaner
 • Keramiske plader
 • Nano-belægning
 • Sleepmode
 • 2,8 m drejeledning

GHD Gold V Max Styler

 • God til langt og tykt hår
 • Høj kvalitet

GHd Max Styleren er den bredeste med 4 cm. brede varmeplader. Helt ligesom mini og de andre GHD modeller, finder du også gode anmeldelser på Beautyheaven, GHDhair.com m.m. For modellen er helt ligesom de andre GHD Gold modeller i en høj klasse hvad angår kvalitet, design og brugervenlighed.

Max Styleren kommer med 4 cm. bedre varmeplader og giver derfor en større bredde med sin god varmefordeling. Det gør glattejernet velegnet til det tykke eller lange og måske genstridige hår. Den høje kvalitet i varmestyringen gør glatningen meget nemmere med GHD end f.eks. det billige Babyliss glattejern.

 • God til det kraftige eller tykke hår
 • 4 cm. brede varmeplader
 • Keramiske plader
 • Nano-belægning
 • ION-teknologi
 • Sleepmode
 • 2,8 m drejeledning

Hvordan bruger man GHD glattejern?   

Hvordan bruges ghd glattejern? Det gør du helt ligesom med andre glattejern. Vask håret og sørg for den gode tørring. Brug varmebeskyttelse og del håret op i 4 sektioner for glatningen, så du får klaret hele håret. Se denne video med step to step instruktion:

Hvordan laver du krøller med et ghd glattejern?  

Hvordan laver du krøller med et GHD glattejern, som jo er en ting du kan skabe med de gode kvalitets stylers.

Se også dette...

Hvordan behandler man tør hud?
Skønhed

Hvordan behandler man tør hud?

Hvordan behandler man tør hud? For at forstå hvordan du behandler tør hud, skal du først vide og forstå hvad tør hud er, og hvorfor