10 populære tremmesenge

Tremmesenge er de mest populære babysenge i forhold til f.eks. vugger. Heldigvis kan du finde mange forskellige typer, designs og brands, hvilket også kan gøre det svære at vælge den rigtige tremmeseng til behov.

Her kan du finde de mest populære/bedste tremmesenge i Danmark, hvor vi har valgt senge der har fået gode anmeldelser eller kåret til bedst i test hos forskellige uafhængige testsider. Her finder du forskellige typer og priser, hvilket kan gør det nemt for dig at finde den rigtige børneseng i 2023.

Populære tremmesenge

Disse 10 senge er alle kåret som testvinder i forskellige test eller fået gode anmeldelser fra brugere/forældre der har købt og brugt en af sengene til deres små guldklumper.

Sebra sengen

Sebra baby- og juniorsengen er baseret på det ikoniske design af Viggo Einfeldts originale Juno seng. Dette tidløse stykke er en del af Sebra Interiors historiske kollektion og er ideel til nye forældre, der ønsker et karakteristisk og samtidig funktionelt design.

Sengen er fremstillet af bøgetræ og er blevet lakeret for at skabe en glat finish til et tidløst nordisk design. Sengen er højdejusterbar og kan nemt omdannes til en juniorseng, så den kan bruges i flere år frem i takt med barnets vækst. Sebra sengen kan købes i flere forskellige nuancer: bøgetræ, grå, skovsø blå, hvid, mint grøn, lys og mørk beige. Der medfølger ikke madras til sengen.

Linea tremmeseng

Leander Linea børneseng er et solidt møbel, der passer perfekt til ethvert børneværelse og velegnet til børn i alderen 0-3 år.

Sengen kan købes i massivt egetræ eller bøgetræ, og dens unikke design og håndværk med morse- og tenonsamlinger gør den til et imponerende holdbart og samtidig stilfuldt møbel, der kan stå sin prøve i tidens løb.

Efterhånden som dit barn vokser og måske kan kravle over tremmerne, kan du sænke sengens bund og fjerne sider i sengen til en åben børneseng. Sengen kan ikke omdannes til juniorseng, hvilket er den største ulempe. Men du kan derimod forvandle sengen til en hyggelig sofa, når barnet vokser ud af sengen helt og holdent.

Stokke tremmeseng

Stokke Sleepi barnesengen i et tidløst skandinavisk design, er fremstillet af massivt europæisk bøgetræ med justerbar højde, så sengen kan tilpasses barnets vækst.

Stokken sengens unikke ovale form med buede kanter og ingen skarpe hjørner, giver baby et trygt sted af komfort der kan fremme søvnen. Sleepi sengen kan bruges fra 0 – 5 år. Du kan justere madrassens højdeposition og fjerne hjulene og den ene side for nem adgang, når barnet er klar til at klatre ind og ud af sengen på egen hånd.

Done by Deer babyseng

Tidløs Done by Deer barneseng i hvidlakeret træ med lyse træben. Denne Red Dot Design Award-vindende børneseng kombinerer en klassisk skandinavisk æstetik med holdbar materialer og gode funktioner til dit barns børneværelse.

Done by Deer tremmesengen kan skifte form i fire forskellige trin i forhold til barnets udvikling fra baby til større barn. Sengens stærke krydsfinerbund har to justerbare højdeindstillinger, hvor bunden kan placeres i den øverste position til nyfødte og sænkes, når barnet bliver mere aktiv. Sengens ene side kan fjernes eller erstattes med en sengegavl, så den omdannes til juniorseng eller sofa.

Flexa tremmeseng

Flexa barneseng med ovale gavle er designet af den danske møbeldesigner Hans Sandgren Jacobsen. Tremmesengen fra Flexa kan justeres i fem forskellige niveauer og er fremstillet af massivt bøgetræ.

Sengen er designet til at vokse med dit barn fra nyfødt til småbørn. Bunden er nem at hæve og sænke, så du kan være sikker på, at din lille er sikker og tryg. For større børn kan du sænke bunden og fjerne tre af de lodrette stænger, så barnet kan kravle ind og ud på egen hånd.

Når barnet er klar til noget andet end tremmeseng, skal du blot fjerne frontpanelet og forvandle sengen til en juniorseng med madrasmål på 70 x 140 cm. Sengen kan også omdannes en fin sofa til børneværelset.

Cam Cam Harlequin babyseng

Cam Cam Copenhagen Harlequin tremmeseng i flot design, høj holdbarhed og komfort. En smuk babyseng der byder på et elegant design med et dekorativt harlekinmønster langs den nederste kant.

Harlequin børnesengen kan nemt forvandles fra babyseng til småbørnseng. Sengen har to børnesikre trykknapper til at udløse siden kan pilles af, hvilket kan være praktisk i forhold til tæt på dit barn, når denne skal sove, og siden kan klikkes nemt på igen, når barnet sover trygt.

Sengens bund kan justeres i 3 forskellige højder, så sengen tilpasses dit barns udviklingstrin. Cam Cam børnesengen kan købes i forskellige nuancer udover hvid.

Troll Royal seng

Troll Royal tremmeseng der er egnet til en konge eller dronning. Børnesengen er designet med en iøjnefaldende krone håndmalet på hovedgærdet, hvilket giver dit lille barns værelse et kongeligt udseende.

Troll babysengen er fremstillet af massivt birketræ, hvilket giver kvalitet og holdbarhed over tid. Den justerbare bund på sengen kan hæves i tre niveauer, så både baby og forældre kan nå hinanden. Sengen er fremstillet kun med kun giftfri lim og vandbaserede farver, og den opfylder europæiske og amerikanske sikkerhedsstandarder. Sengen kan købes i grå og hvid farver.

BabyDan Sofie tremmeseng

BabyDan Sofie er en smuk og praktisk børneseng i hvid, der er fremstillet af knastfri newzealandsk fyrretræ. Med en soveplads størrelse på 60 x 120 cm. er denne babyseng perfekt til forældre, der ønsker at skåne ryggen, men som stadig ønsker en kvalitetsseng.

Sofie sengen har en praktisk hæve/sænke-side, der nemt kan klappes op og ned med en enkelt bevægelse uden brug af værktøj. For at sikre ekstra ventilation er der en justerbar 3-positions lamelbund.

JLY Dream Lux Tremmeseng

JLY Dream Lux Tremmeseng med dropside i et tidløst og elegant design, der vil holde i årevis. Dropside funktionen giver mulighed for nenmt at hæve og sænke den ene langside. Derudover kan sengebunden indstilles til tre forskellige højder: 21,9 cm, 34,7 cm og 47,5 cm – fra gulvniveau, hvilket gør den velegnet til alle stadier i dit barns udvikling.

Justeringen af dropside kræver, at du skal løsne den nederste kant, før du løfter den. Sengen er 100 % fri for alle skadelige stoffer, giftfri og opfylder alle EU-standarder for sikkerhed og kvalitet.

Leander Classic babyseng

Leander Classic babysenge i klassisk dansk design og mulighed for at sengen kan vokse med barnet, fra nyfødt til junioralderen.

BabyDan sengen har afrundede hjørner og funktionelle design. Når barnet begynder at kravle, kan sengens ene side fjernes, hvorefter den anden side også kan fjernes, når lamellerne ikke længere er nødvendige. På den måde står du tilbage med en almindelig seng på med liggeplads på 70 x 120 cm. Sengen kan købes i fire forskellige nuancer.

Tremmesenge typer

Der findes forskellige typer tremmesenge til din baby at vælge imellem.

Du kan købe modeller der kan omdannes fra tremmeseng til juniorseng og bruges i flere år frem. Du kan også købe den klassiske tremmeseng, senge der kan omdannes til møbel senere.

Weekendsenge er en anden type, som ofte kun bruges til når i skal sove ude, på weekend eller ferie.

Der findes senge med forskellige funktioner, senge med hjul, pulseplade mulighed, med skuffe, med aftagelig side eller en babyseng med rocker. Helt ligesom du kan købe en side by side seng der er en vugge der ved siden af forældre sengen, så baby og du kan holde i hånd under søvnen.

Funktioner

Når du leder efter den bedste barneseng til din baby, er der flere funktioner, som du bør kigge efter.

For det første kan det være ganske dejligt, at bunden kan hæves i niveauer, så sengen følger barnets fysiske udvikling. Det aflaster også din ryg, så du ikke behøver bøje dig for meget.

Hvis sengen skal flyttes, er en tremmeseng med hjul også en ganske praktisk funktion. Men ganske unødvendigt, hvis sengen skal være stationær.

En anden vigtig funktion er madrasens kvalitet og komfort. Vælg en fast og flad madras, der støtter din babys ryg og hovedkorrekt.

Det er også vigtigt, at den lille ikke bliver overophedet med en sengerand, selvom denne giver ekstra beskyttelse og tryghed for den lille.

Helt ligesom med autostole, pusleborde, barnevogne eller trappegitter, så skal senge til børn selvfølgelig overholde de gældende sikkerhedsstandarder, som alle senge du køber i Babysam, Ikea, Jysk, Ønskebørn og lignede steder, ofte gør.

Hvilken babyseng er bedst til nyfødte?

Hvordan samler man en tremmeseng?

Når du skal vælge den bedste babyseng til din nyfødte, er det vigtigt at tage hensyn til barnets sikkerhed og komfort. En vugge med fast bund og gitter i sider er den mest sikre løsning, så barnet ikke kan blive kvalt eller falde ud af sengen.

Sengens madras bør være fast og passe præcist til sengens størrelse, så der ikke er fare for at barnet kan blive klemt i sprækkerne.

Husk altid at undersøge, om sengen opfylder de gældende sikkerhedsstandarder, så du kan være sikker på, at din baby sover trygt.

Hvornår og hvor længe kan tremmeseng bruges?

En tremmeseng kan bruges fra nyfødt og op til omkring 3 års alderen. Når børn skifter fra vuggestue til børnehave, vil både barnets selv og udvikling kræve en mere “voksen” seng som en af de forskellige typer juniorsenge der ikke ligner en babyseng.

Hvilke senge har bedste sikkerhed?

En sikker og pålidelig seng skal have en fast ramme og er designet specielt til børn. Der skal være en sikkerhedskant der omgiver sengen, med en højde på mindstt 60 cm. så dit barn ikke kan falde ud.

Tremmesenge skal være udstyret med en justerbar bund for at undgå risikoen for, at barnet kan kravle ud og falde. Det er også vigtigt at vælge en seng, der er godkendt og følger de europæiske sikkerhedsstandarder, som garanterer kvaliteten og sikkerheden for dit barn.

Hvad er bedste alternativ?

En tremmeseng er en af de mest populære valg for nybagte forældre, men der er faktisk alternativer, der kan være bedre til dit barns behov. En mulighed er en vugge, som kan være mere beroligende for nogle babyer og kan hjælpe med at lindre kolik og reflux symptomer.

Hvad du skal kigge efter ved køb af tremmeseng

Madras til tremmeseng hvilken?

Først og fremmest skal sengen overholde sikkerhedsstandarderne, herunder afstand mellem tremmerne og en stabil bund. Derudover kan det være en fordel at vælge en seng med justerbar højde, så den kan tilpasses dit barns udvikling og behov.

Hvis du planlægger at rejse med sengen, kan en letvægtsmodel med foldbare sider være en god løsning. Det er også en god idé at tænke på designet og stilen, da det kan påvirke sengens holdbarhed og dens evne til at matche dit interiør.

Endelig kan ekstra funktioner som inkluderede madrasser og opbevaringsplads gøre dit liv som forælder lettere.

Hvad du bør undgå ved køb at babysenge?

Du bør ofte undgå at købe en brugt tremmeseng, hvis sengens stand ikke virker særlig. En brugt seng i god stand er en god måde at spare penge på, men kan brugte tremmesenge kan have manglende eller ødelagte dele, der kan udgøre en sikkerhedsrisiko for dit barn.

Det er vigtigt at undgå babysenge med store åbninger mellem tremmerne, da disse åbninger kan give mulighed for, at dit barn trækker hovedet eller kroppen igennem og blive fanget eller kvalt. Sørg for, at afstanden mellem tremmerne ikke er større end 6 cm.

Hvorfor købe en dyr babyseng?

Hvorfor købe en dyr tremmeseng? Det kan der være grunde til at gøre. Men primært er det ud fra design, komfort og sikkerhed.

De bedste tremmesenge er designet med sikkerhedsstandarder, der beskytter dit barn mod skader og farer som for eksempel kvælning eller klemning.

Dyre modeller fra Sebra, Juno eller Done by Deer vil ofte have et mere stilrent og eksklusiv design end billigere modeller som Alba, Bino, Sundvik, Hensvik eller Gulliver fra Ikea, hvor forskellen ofte er materialer der bruges til bedre holdbarhed, og så kan man ikke undgå at nævne brandnavne ofte kan gøre prisen dyrere også.

Dyre senge vil ofte byde på mere alsidighed og funktionalitet. Her kan det være senge med justerbar højde, indbygget støtte til amning eller senge der let kan foldes sammen og tages med på rejser. Dette kan betyde større bekvemmelighed og mindre stress for dig som forælder.

Er det vigtigt at få en justerbar barneseng?

Justerbare funktioner er nyttige, da de giver dig mulighed for at ændre højde indstillingerne afhængigt af dit barns alder/størrelse, hvilket gør det nemmere, at få barnet og gøre det meget nemmere at få dem ind og ud af sengen med tiden.

Hvilken type af krybber findes der?

Der er mange forskellige typer af krybber, der kan vælges fra. Disse omfatter både faste og justerbare modeller samt rejsevenlige indretninger med hjul. Nogle modeller har ekstra funktioner som vibrationer og musik til at berolige dit barn.

Se også dette...

køb beste bilsenge til junior
Børneværelset

Bilsenge

Bilsenge til børn er utrolig populære, og det er ikke svært at se hvorfor. Hvilken barn der er vild med biler, vil ikke finde det

køb en sød højdemåler i træ til børn
Børneværelset

10 populære højdemålere til børn

Helt ligesom med børnestole, børneseng, legetøj og andet, så kan en højdemåler både pynte og være det hyggelige redskab til at følge barnets vækst. Det