Hvor mange skridt om dagen for at tabe sig?

En rigtig god investering når det kommer til sundhed, er en skridttæller, og det er der flere grunde til. En af dem er, at vi går rigtig mange skridt om dagen, så mange at det er umuligt at tælle selv. Ved en skridttæller slipper vi for det, hvilket giver os muligheden til at gøre det til en sport.

”Hvor mange skridt kan vi tilbagelægge på en dag?”

”Kan jeg gå flere skridt end i går?”

Desuden, så er en skridttæller også en god investering, hvis du gerne vil tabe dig. For det er jo ingen hemmelighed at motion er en rigtig stor del af arbejdet, såfremt du vil tabe dig.

Men hvor mange skridt skal der så tilbagelægges, før at du kan tabe dig?

Du har sikkert hørt nogle mennesker eller fitnessguruer i amatørklassen sige, at du skal gå henholdsvis mellem 8.000 og 20.000 skridt om dagen. Der er relativt mange skridt mellem de to tal, så hvad er egentlig helt korrekt?

Kend dig selv og din situation

Når du følger en masse privatpersoner der har formået at tabe sig på imponerende vis, så er det langt fra sikkert at du kan gøre det samme, ved at udøve nøjagtigt det samme som dem. Din krop er ikke den samme som en anden persons, og der er flere faktorer der spiller ind.

Eksempelvis er det heller ikke sikkert at i spiser lige meget, eller lige sundt. Hvilket altså betyder, at i ikke har behov for at gå lige mange skridt om dagen, for at tabe jer.

Dét skal du sigte efter

Det mest gængse udsagn i forhold til hvor mange skridt du bør gå om dagen, har altid været 10.000. Det er i princippet også en fin begyndelse, men det er et udsagn til gennemsnitsmennesket. Hvis du eksempelvis ved at du går mere end 10.000 skridt om dagen og stadig gerne vil tabe dig, ja så skal du nok gå lidt flere. Derfor er det oprigtige spænd mellem 10.000 og 15.000 skridt om dagen.

Hvis du går mindre end 10.000 skridt om dagen, så sigt efter at nå op på de 10.000 skridt. Hvis du i forvejen går lidt mere, så sigt efter at gå de 15.000 skridt om dagen.

Det handler om at du presser dig selv, blot en lille smule for at komme langt.

Sådan kan du tabe dig

Dét at gå mange skridt om dagen, er nødvendigvis ikke nok, for at du kan tabe dig. Dét der i virkeligheden har betydning er, at du indtager færre kalorier end du forbrænder. Det vil altså sige at vi bringer kosten ind på banen, sammen med antallet af skridt du skal gå om dagen.

Når du forbrænder flere kalorier end du spiser, så taber du dig – dette er den helt simple formel til at du kan tabe dig.

Når du går de mange skridt om dagen, så øger dette forbrændingen og du forbrænder herved nogle kalorier. Hvis du samtidig spiser sundt og ikke for mange kalorier, så kommer dit vægttab til at gå meget hurtigere.

Derfor er den perfekte cocktail at motionere (som ikke behøver at være mere end 10.000-15.000 skridt om dagen) og at spise færre kalorier.

Sæt kortsigtede mål

Hvis du vil tabe dig, er det vigtigt at du sætter realistiske mål for dig selv. Det er ikke nok bare at sige, du gerne vil tabe dig. Du skal sætte dine egne milepæle inde for rækkevidde.

En milepæl/målsætning kan eksempelvis være, at du går 10.000 skridt hver eneste dag, i 10 dage.

Det kan også være det blot skal være 5 dage i træk, eller flere end 10. Så længe du bare sætter dig et mål du får gjort, og så skal du stræbe efter at lave et nyt mål, hver gang du opnår et.

På denne måde presser du dig selv, selvom det er nogle små målsætninger du giver dig selv. Men det er dét der skal til, hvis du gerne vil tabe dig. Næste gang kan en målsætning eksempelvis være, at du vil gå 11.000 skridt om dagen i 3 dage i træk, hvilket heller ikke er helt tosset.

Dog må du aldrig give dig selv en lettere målsætning end du har fuldført, så skal du nok komme til at tabe dig.

Se også dette...

Få en flad mave efter fødslen
Tips

Få en flad mave efter fødslen?

Efter fødslen, kan alting virker hårdt og uoverskueligt. Og specielt vores udseende er noget vi tænker meget over under graviditeten samt efter fødslen. Det er