Børnetøjet er nok det tøj der har den korteste levetid. Det er forståeligt hvis du, som jeg, også er blevet frustreret over at skulle udskifte børnetøjet efter mindre end et års brug. Der er dog heldigvis en del små fifs der kan forlænge denne meget korte levetid på børnetøjet og spare nogle penge på børnetøjet, som vi vil se nærmere på her.
I dag, som alternativ, er der mange der er begyndt at købe eller leje børnetøjet over et abonnement. Det kan være et abonnement hvor børnetøjet bliver sendt til døren pr. måned eller måske endda pr. kvartal, eller også er det noget der er til leje, hvor børnetøjet skal afleveres tilbage og så er prisen muligvis ikke så høj.
At børnetøjet kommer på abonnement, kan være en dyr fornøjelse. Det taler lidt for sig selv, så vil du og jeg nok hellere selv købe basis tøj til børnene, når behovet er der. Det er dog en billigere mulighed ved leje, men så skal du være forberedt på børnetøjet dit barn skal rende rundt i, er brugt i forvejen. Og så er der muligvis nogle krav til tøjets stand når det skal sendes videre til et andet barn. Her undgår du at skulle tænke på børnetøjets levetid.
11 småtips til at forlænge dets levetid
- Flyverdragter og vinterjakker: Ved vask af disse, hvilket er muligvis det børnetøj der har den mest udsatte levetid. Det er altid vigtigt at du læser vaskeanvisningen, men lige med netop disse to, er det yderst vigtigt. Du kan forlænge tøjets levetid ved blandt andet ikke at benytte dig af skyllemiddel.
- Dunjakke: Dunjakker er utrolig behagelige både for voksne og for børn. Hvis du virkelig vil bevare en dunjakkes levetid, så bør du vaske den helt mutters alene i vaskemaskinen. Vask den på det antal grader som er anvist i stede for at skyde en finger i vejret og gætte dig frem. Når du skal tørre dunjakken, så smid et par tennisbolde med ind i tørretumbleren. Dette vil give den samme effekt som da vi i gamle dage bankede tæpper med et bat.
- Uld: Børnetøjet af uld, skal altid tørre ved at ligge ned, så det ikke bliver strækket. Hvis du hænger børnetøj af uld op på en bøjle, vil den blive længere. Derimod er det bedre at ligge det ned og putte et håndklæde over, så der ikke kommer sollys. Uld bør desuden ikke vaskes særlig ofte, medmindre det er undertøjet som er af uld. Bluser skal ikke vaske jævnligt, da uld er mere renligt end andet materiale. Uldtøj er et af de typer børnetøj som har givet flest frustrationer for forældre, da det er dyrt og førhen har skulle udskiftes meget ofte – men ikke mere.
- Sollys: Undgå direkte sollys når alt tøj skal tørres.
- Skyllemiddel. Sørg for at beherske brugen af skyllemiddel, da det er meget hårdt overfor børnetøjet. Faktisk, kan du forlænge børnetøjets levetid alene ved at spare på skyllemidlet.
- Vask af bukser: … skal begrænses. Er der nogle pletter hist og her, så få det vasket i hånden. Bukser kan holde til meget og har normalt en lang levetid, men dette er meget begrænset hvis de bliver vasket for ofte.
- Falmede jeans?: Hvis der er nogle jeans der har mistet farven, så kan du med fordel købe en tekstil farve (som kan købes i Matas) der vil genopfriske farven. Dette forlænger udseendets levetid på bukserne.
- Luk tøjet op: Inden du vasker tøjet, så sørg for at intet tøj er lynlåst, ingen knapper hænger sammen og ingen velcro er forbundet med hinanden.
- Nyt tøj: Det er vigtigt at du vasker nyt tøj for sig selv, eftersom kulørt tøj let kan smitte af på det gamle.
- Uldtøj og uldvaskemiddel: Uld skal behandles med respekt. Vask børnetøjet med uldvaskemiddel, brug et uldprogram på vaskemaskinen og du vil forlænge uldtøjets levetid markant.
- Mørkt tøj – ingen blegemiddel: Ved brug af vaskepulver og blegemiddel, vil den sorte farve gå hen og blive mere trist og grå, meget hurtigt.
Nu har du fået nogle tips der forhåbentligt gør dig klogere på børnetøjet og dets levetid. Levetid er længere, jo mere opmærksomhed du giver tøjet. Det kan muligvis være svært for de fleste mænd at sætte sig ind i alle disse fifs, men den kan altid trumfes ved ordene ”vi sparer penge”.