Gyngehest – Hvordan og hvilke gyngeheste skal du vælge

En gyngehest har traditionelt været godt legetøj til børn stort set altid. De små bliver hurtigt fascineret af gyngehesten. Det er nemlig sjovt at vippe og samtidig er det også godt for motorikken og balancen. En klassisk dåbsgave der ofte går i arv mellem generationer og søskende når de ikke bruges mere, og samtidig er gyngeheste ofte legetøjet der ikke kan slides op.

Hvordan du vælger en gyngehest?

Udseende er logisk nok en vigtig kriterie. Men materialet er lige så vigtigt, for du ønsker en gyngehest i det holdbare materiale. Her er træ det oplagte valg der samtidig passer ind i æstetikken hvis disse vægtes højt. Her kan den klassisk udseende træ hest været et oplagt valg.

Sundheden er også en vigtig ting, da det trods alt er de små purke der bruger legetøjet. CE mærkning bør være en selvfølgelig at vælge ud fra. Mærket giver garanti for at produktet har været udsat for en række test i forhold til at legetøjet er forsvarligt og sikkert.

Når du skal vælge en gyngehest der er CE mærket og helst i et godt slidstærk materiale som træ, så udvælg en der har en god balance også. Helt ligesom formen skal være indbydende og sjov for barnet.

Se også: Opbevaring af legetøj?

Hvornår kan børn bruge gyngehest?

Børn vil typisk først få sjov ud af en gyngehest fra 2 års alderen. Før denne alder vil de helt sikkert prøve at bestige hesten. Det giver sikkert noget brok hvis han eller hun ikke kan komme op, og du som forælder skal hjælpe til. Barnet vil sikkert også ryge af mange gange hvis du ikke holder, få fingrene i klemme og brokke sig når han/hun ikke kan komme af hesten igen. Det gælder om at være tryg ved gyngehesten og kunne klare tingene selv, før legen er rigtig sjovt og her kan alderen måske endda være fra 3 år.

Gyngeheste til barnet på 1 år

Til barnet der er fra 12 mdr. kan du købe gyngeheste der er fremstillet til netop denne aldersgruppe. Her kommer typen med en stol som ryglæn, for det er ofte bagover at barnet vil ryge. Du kan også finde modeller med en bøjle omkring sædet så babyen på 12 mdr. kan sidde fast. Det med at holde sig fast og fremefter vil aldersgruppen ikke forstå, og ofte vil mange 2 årige også fejle på dette indtil det er prøvet en del gange.

Gyngedyr/hest i plys

Til de helt små tumlinge findes der forskellige gyngedyr i plys. Her finder du modeller der kommer med forskellige lyde eller musik til aktivering. Disse modeller har ingen skarpe kanter hvor den lille kan slå sig på. Helt ligesom de små piger og drenge elsker sjove plysdyr så ofte det bedste valg. Det er dog kun til de helt små, så barnet vil hurtigt vokse fra legetøjet.

Udendørs gyngeheste

Du kan købe gyngeheste i plast der er velegnet til at tage med udenfor og lege på f.eks. græsplænen, hvor det gør mindre ondt at falde end trægulvet eller fliser.

Plastik er ikke så godt materiale som træ men giver dog meget sjov og kommer i et varieret udvalg. Helt ligesom plastik legetøj er billigere end gyngeheste i træ.

Gav indholdet dig svaret?
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Skriv en kommentar

Sending